Gå till innehållet

Sjundeådagarnas huvudevenemang ordnas på sommargården – Du hinner fortfarande anmäla dig

Sjundeådagarna firas i år den 8–9 juni. Huvudevenemanget ordnas på den nya sommargården som nu byggs intill kommunhuset. Samtidigt invigs sommargården. Sommargården kommer att bli en somrig mötesplats för Sjundeåborna med plats för försäljare, evenemang och avslappnad tillvaro. Nuca Bar & Café kommer också att flytta till sommargården.

Under lördagens huvudevenemang klockan 10–14 utlovas utlovas marknadsyra och föreningspresentationer. Clowngruppen Torvet underhåller och en trio ur Greyhound Band spelar jazz. Sjundeås egen maskot, Sipe-peikko, kommer också att vara på plats!

Föreningar, företag och aktörer i Sjundeå kan komma och sälja sina produkter gratis och ordna program. Utställarna måste ha med sig egna bord.

Sjundeå Frivilliga Brandkår har öppet hus på brandstationen klockan 10–14 och har en aktivitetsbana.

På lördagen fortsätter också återvinningsevenemanget som ordnas av Sjundeå finska församlings Olohuone-klubb på Arena Sjundeå-Sjundeå klockan 12–16.

Två dagar, tio resmål

Under Sjundeådagarna ordnas också guidade turer och utflykter till olika destinationer i Sjundeå. På lördagen kan du utforska Sjundeå å med kanot tillsammans med en guide. Starten sker från Sjundeå Paddlingscenter. Sjundeå å är en trygg paddlingsmiljö och du kan delta utan tidigare erfarenhet av paddling.

På lördagen kan du bekanta dig med den lilla familjegården Tuiskula Farms regenerativa jordbruksmetoder, hönor på bete och ett mobilt hönshus. På eftermiddagen ordnas guidade turer till Svidja medeltida slott och Lönneberga husdjursgård.

Gamla traktorer och en båttur till havet

På söndagen kan du fördjupa dig i Gårdskulla Lantbruksmuseums mångsidiga samlingar som omfattar bland annat gamla traktorer och köksredskap. På eftermiddagen kan du åka med i en stor, snabb båt från sjön Vikträsk via Pickala å till havet och skärgården. Det ordnas också guidade turer till Kehla stall, Hembygdsmuseet och Fanjunkars gård, där Aleksis Kivi skrev de flesta av sina verk. Det blir också en guidning i den vackra medeltida S:t Petrikyrkan.

Sjundeådagarnas program

Lördag 8.6.
10–14 Huvudevenemanget på sommargården
10–14 Öppet hus på brandstationen
12–16 Återvinningsevenemang på Arena Siuntio-Sjundeå
10–12 Paddling i Sjundeå å
11–12 Tuiskula Farm, rundtur
13–14 Svidja slott, guidning
15–16 Husdjursgården Lönneberga, rundtur

Söndag 9.6.
11–12 Gårdskulla lantbruksmuseum, guidning
12–15 Sjundeå i båt, båttur
13–14 Kehla Stall, guidning
13–15 Hembygdsmuseet, öppet
15–16 S:t Petri kyrka, guidning
17–18 Fanjunkars, guidning

Pop up caféet Charlotta är öppet i Fanjunkars 8–9.6. klockan 11–19.

Läs mer om programmet