Gå till innehållet

Skolungdomsarbete


Skolungdomsarbetaren Julia Hirvonen står vid räcket på loftet i Sjundeå hjärta.

Skolungdomsarbetaren Julia sysslar med all sorts verksamhet till skoldagens glädje på flera skolor med unga elever från Sjundeå. Till skolungdomsarbetets viktigaste mål hör bl.a. förbättring av de ungas välmående och skoltrivsel, förebyggande arbete (marginalisering, mobbning, rusmedel), samt lindring av coronans inverkningar. Skolungdomsarbete görs alltid enligt de ungas behov och önskemål med olika metoder för ungdomsarbete och genom att utnyttja mångprofessionellt samarbete.

Skolungdomsarbetaren ordnar t.ex. smågruppsverksamhet, rastverksamhet, individuell handledning och temadagar eller evenemang. Julia jobbar ibland också i ungdomslokalen Walkers eller gör webbungdomsarbete på Discord.

Man kan komma och prata med skolungdomsarbetaren om vad som helst, hon har alltid tid att träffa ungdomar.

Aleksis Kiven koulu

Skolungdomsarbetaren nås i Aleksis Kiven koulu på tisdagar och torsdagar kl. 9–14 antingen i rastutrymmet Yolo-kolo, i skolans korridorer eller på rastområdet. Du kan rycka Julia i ärmen eller skicka Wilma(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst)-meddelande, om du vill tala, spela eller om du har önskemål och förslag gällande rastverksamheten.

Winellska skolan

På Winellska gör man skolungdomsarbete tillsammans med Kyrkslätts skolungdomsarbetare, bl.a. genom att möta unga på plats och genom att ordna kul och fartfylld rastverksamhet. Man kan hitta Julia i Winellska på onsdagar kl. 9–12:30 och annars kan man nå henne via Whatsapp.

Källhagens skola

För mer information, var i kontakt med skolan eller Julia. Ta kontakt med låg tröskel i alla ärenden, stora som små, som upptar dina tankar. Länk till skolans webbsidor finns här(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst).

Ta kontakt

Du hittar Julia och Sissy på Instagram @konutsiuntio.