Gå till innehållet

Frilufts- och naturområden


Välkommen till naturnära Sjundeå!

Föreningen Nylands friluftsområde upprätthåller och utvecklar ett mångsidigt nätverk at naturhamnar och rekreationsområden. Störsviks område ligger i Sjundeå.

Störsvik

Kolaholmen 100

Störsvik är en mäktig naturoas med strandområden som varierar från flata berg till branta klippor, från allundar till sandstränder. Gammelskogarna i Störsviks inre delar, Kvarnträsk med omgvning samt områdets frodigaste strandskogar och -ängar bildar ur naturskyddssynpunkt en för södra Finland sällsynt värdefull helhet.

Köranvisning: Vik av från Helsingfors – Hangövägen (nr 51) till Störsviksvägen. Kör ca 5 km. Vik av till höger till reningsverkets P-plats.

Utfärder

I Sjundeå finns flera utmärkta utflyktsmål, så som exempelvis

En forngrav i Sjundeå

Guidade turer

Porkala guider rf anordnar guidade rundturer i Sjundeå. Guiderna som kan berätta om Sjundeå är: Leena Holm, Berndt Gottberg, Margareta Hägg, Maria Linden och Hilkka Toivonen. Porkkala Travel ordnar skräddarsydda rundturer i samarbete med guiderna.

Den lokala researrangören Porkkala travel och programarragören SE-action

Porkkala travel är en registrerad researrangör och reseförmdelare som ordnar aktiviteter och upplevelser i sjundeås vakcra landskap. Det erbjuds bland annat å- och havspaddling, äventyrsbana, teambana, jordburksrally, mordmysteriet på slottet, utfärdsskinning och kicksparking. För dem som vill ha kultur erbjuds slottsguidningar i Sjundby och Svidja, Porkala Parentesen rundturer samt utfärder till jättegrytor och forngravar.

Porkkala travels huvudföretag SE-action erbjuder därtill mötes-, utbildnings- och logitjänster.

Mer information:

Purnusvägen 49 c
(09) 256 40 40

info(at)seaction.com

Sjundby slott

Kungsvägen

Kungsvägen är en av de vackraste cykel- och bilrutterna i södra Finland. Längs Kungsvägen ligger medeltida kyrkor, vackra herrgårdar, pittoreska bruk och förtjusande kuststäder vilka alla berättar den gamla vägens historia. Kom och vandra längs den historiska rutten!

Broschyrer och kartor finns på

Kommunhuset
Lepopirttivägen 80, 02570 Sjundeå
(09) 260 611
siuntio(at)siuntio.fi

S-market Sjundeå
Flemingsvägen 1

ABC Pickala
Kustvägen 31

Bekanta dig med föreningens friluftsområden: