Siirry sisältöön

Siuntio-päivien päätapahtuma järjestetään kesäpihalla – Vielä ehdit ilmoittautua

Siuntio-päivät niitä vietetään tänä vuonna 8.–9. kesäkuuta. Päätapahtuma järjestetään uudella kesäpihalla, jota parhaillaan rakennetaan kunnantalon viereen. Samalla vietetään kesäpihan avajaisia. Kesäpihasta tulee siuntiolaisten kesäinen kohtaamispaikka, jossa on tilaa torimyyjille, erilaisille tapahtumille ja rennolle ajanvietolle. Kesäpihalle muuttaa myös Nuca Bar & Café.

Päätapahtumassa lauantaina on luvassa perinteistä yhdistysten esittäytymistä ja markkinahumua kello 10–14. Klovniryhmä Torvet hauskuuttelevat ja Greyhound-bändin trio soittaa jazzia. Paikalla on myös Siuntion oma maskotti Sipe-peikko!

Siuntiolaiset yhdistykset, yritykset ja toimijat voivat tulla myymään tuotteitaan maksutta ja järjestää ohjelmaa. Näytteilleasettajien pitää tuoda omat pöydät. Ilmoittaudu viimeistään 19.5.

Siuntion vapaapalokunnalla on avoimet ovet paloasemalla kello 10–14 ja ohjelmassa on toimintarata.

Lauantaina jatkuu myös Siuntion suomalaisen seurakunnan Olohuone-kerhon järjestämä Kesäkuun kierrätystapahtuma Arena Siuntio-Sjundeåssa kello 12–16.

Kaksi päivää, kymmenen kohdetta

Siuntio-päivien aikana järjestetään myös opastuksia ja retkiä eri siuntiolaisiin kohteisiin. Lauantaina tutustutaan Siuntionjokeen meloen oppaan johdolla. Lähtö on Siuntion Melontakeskuksesta. Siuntionjoki on turvallinen melontaympäristö ja mukaan voi lähteä ilman aikaisempaa melontakokemusta.

Lauantaina pääsee tutustumaan Tuiskula Farmin pieneen perhetilan uudistavan maatalouden menetelmiin sekä laidunkanoihin ja siirrettävään kanalaan. Suitian keskiaikaisessa linnassa ja Lönnebergan kotieläintilalla on opastukset iltapäivällä.

Vanhoja traktoreita ja veneretki merelle

Sunnuntaina voi uppoutua Gårdskullan maatalousmuseon moninaisiin kokoelmiin, joihin sisältyy niin vanhoja traktoreita kuin keittiövälineitäkin. Iltapäivällä voi päästä ison ja nopean veneen kyydissä Vikträsk-järveltä Pikkalanjoen kautta mereen ja saaristoon. Opastuksia järjestetään myös Kehla Stallissa, Kotiseutumuseossa ja Fanjunkarsin torpassa, jossa Aleksis Kivi kirjoitti suurimman osan tuotannostaan. Myös kauniissa keskiaikaisessa Pyhän Pietarin kirkossa järjestetään opastus.

Siuntio-päivien ohjelma

Lauantai 8.6.
10–14 Päätapahtuma kesäpihalla
10–14 VPK:n avoimet ovet
12–16 Kesäkuun kierrätystapahtuma
10–12 Siuntionjoki meloen oppaan johdolla
11–12 Tuiskula Farm, opastus
13–14 Suitian linna, opastus
15–16 Kotieläintila Lönneberga, opastus

Sunnuntai 9.6.
11–12 Gårdskullan maatalousmuseo, opastus
12–15 Siuntio veneillen, veneretki Siuntionjoelta saaristoon
13–14 Kehla Stall, opastus
13–15 Kotiseutumuseo avoinna
15–16 Pyhän Pietarin kirkko, opastus
17–18 Fanjunkars, opastus

Pop up café Charlotta on avoinna Fanjunkarsissa 8.–9.6. kello 11–19.

Lue lisää ohjelmasta