Gå till innehållet

Ungdomslokalen Walkers


Ungdomslokalverksamheten är riktad till dig som är 13–18 år i Sjundeå och MiniWalkers-verksamheten är riktad till elever i årskurs 5 och 6. I Walkers kan man spela, tala med ledare eller frivilligarbetare eller bara spendera fritid med sitt kompisgäng. I ungdomslokalen finns bl.a. biljardbord, playstation samt mycket bräd- och kortspel. I Walkers verkar även ett ungdomscafé där man säljer smått ätbart samt ett urval delikata specialkaffen som latte, cappucino och macchiato. Emellan gör man i ungdomslokalen lite mat eller bakar godsaker. Walkers bingokvällar med fina priser är populära, och självklart ordnar man även annat program. Ungdomstjänsterna har under sommarlovet mycket roliga sommarverksamheter på gång, som sommarcafé och läger. Du kan även själv föreslå för ledarna hurdan verksamhet du vill att man ordnar för Sjundeås ungdomar!

Vid sidan av ungdomsarbetsledarna arbetar även frivilligarbetare, alltså Wapare, vid Walkers. De är vuxna från olika branscher som utbildats i verksamheten och som vill ge av sin tid åt ungdomar. Vem som helst som är intresserad kan söka till att bli Wapare.

Walkers-verksamheten är förebyggande ungdomsarbete som utvecklats av Stationens Barn r.f. Stationens Barn r.f. Fungerar som bakgrundsorganisation för alla Walkers-caféer samt upprätthåller Walkers lokalt i Walkers-huset i Helsingfors kärncentrum och med Walkers-bussen. Stationens barn r.f. betjänar sina Walkers med många fördelar, som underlättar att göra arbete och ökar verksamhetsresurserna. Varumärket Walkers ägs av Stationens Barn r.f. Walkers-verksamhet finns på 13 orter runt om i Finland.

Besöksadress

Kontaktuppgifter