Gå till innehållet

Motionsrådgivning


Motionsrådgivningen är avsedd för alla sjundeåbor i seniorålder som inte motionerar tillräckligt för sin hälsa.

Motionsrådgivningen erbjuder hjälp och stöd för att komma igång med motioneringen. Motionsrådgivningen ger information och handledning om olika motionsmöjligheter i Sjundeå och om motionens betydelse för att upprätthålla hälsan. Man kan själv söka sig till motionsrådgivningen genom att kontakta välfärdshandledaren eller med ett motionsrecept som skrivits ut av en sjukskötare eller läkare.

Individuell motionsrådgivning

Motionsrådgivningen är en avgiftsfri tjänst som erbjuder individuell handledning i olika motionsformer och stöd för att komma igång med motioneringen. Motionsrådgivningen lämpar sig för alla i seniorålder, oavsett konditionsnivå eller mål. Under motionsrådgivningen får du information om motionering och motionens betydelse för att upprätthålla din hälsa. Motionsrådgivningen lämpar sig i synnerhet för personer som behöver stöd för att börja en hälsosammare livsstil med mera motion.

Man träffar välfärdshandledaren 1–3 gånger. Handledaren hjälper dig t.ex. att hitta en lämplig motionsform eller motionsgrupp. Du får också tips om hur du kan motionera på egen hand, samt om hälsosam kost och sömn. Om du behöver får du också material för att stöda ditt eget välbefinnande.