Gå till innehållet

Sjundeå söker ny kommundirektör i höst

Kommunhuset i solsken sommardag med regnbågsflaggen hissad i flaggstången.

Tjänsten som kommundirektör i Sjundeå blir ledig att söka i mitten av augusti. Sjundeå kommunstyrelse beslutade på måndagen att inleda rekryteringen av en ny kommundirektör. Den nuvarande kommundirektören Juha-Pekka Isotupa avgår med pension under nästa år.

Sjundeå behöver nu en ledare som har en vilja att utveckla kommunen mångsidigt tillsammans med personalen samt en stark framtidsvision, säger kommunstyrelsens ordförande Maria Koroma-Hintikka. Sjundeå satsar på utvecklingen av kommunen och grundande en kommunutvecklingsavdelning vid årsskiftet. Kommunen öppnade en egen simhall i Hotelli Siuntios lokaler förra året och fortsätter utveckla sin välmåendeservice.

Den nya kommundirektören får ta tag i bland annat utvecklingen av Sjundeå centrum och kollektivtrafiken. I centrum planeras bland annat en ny vårdcentral och ett nytt trähöghusområde.

– För att kunna leda kommunen krävs en vision av framtidens kommun, en vilja att lyssna på både invånare och personal och dessutom utmärkt kompetens i kommunikation och nätverkande, säger Maria Koroma-Hintikka.

Nya kommundirektören skulle kunna börja i mars

Kommunfullmäktige beslutar om behörighetskriterierna i juni. Ansökningstiden är enligt gällande planer från mitten av augusti till mitten av september. Kommunen kommer också att använda sig av ett rekryteringsföretag. Avsikten är att fullmäktige väljer ny kommundirektör i november och att den nya direktören börjar jobba i början av mars. På så sätt hinner den nya kommundirektören jobba sida vid sida med den nuvarande i ungefär en månad.

Sjundeå är västnyländsk kommun som ingår i huvudstadsregionens tillväxtzon. Ekonomin uppvisar överskott. Med sina 6 200 invånare och sitt läge med goda förbindelser intill metropolområdet är kommunen större än sin storlek med goda tillväxtpotential. Lokaltåg och -bussar trafikerar i Sjundeå som hör till HRT-området. Tvåspråkigheten är levande – all service ordnas på finska och på svenska.

– Sjundeå har en god politisk atmosfär. Tjänsteinnehavarna och de politiska beslutsfattarna har kunnat samarbeta fint under en lång tid. Det råder en god stämning på arbetsplatsen och vi har väldigt kompetenta och trevliga medarbetare, säger kommundirektören Juha-Pekka Isotupa.

Isotupa började som teknisk direktör i Sjundeå 2008 och blev vald till kommundirektör 2009.