Siirry sisältöön

Siuntio hakee uutta kunnanjohtajaa syksyllä

Siuntion kunnantalo kesäpäivänä, lipputangossa liehuu sateenkaarilippu

Siuntion kunnanjohtajan paikka tulee hakuun elokuun puolessa välissä. Siuntion kunnanhallitus päätti maanantaina aloittaa uuden kunnanjohtajan rekrytointi. Nykyinen kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden aikana.

Siuntio tarvitsee nyt johtajan, jolla on tahtoa kunnan monipuoliseen kehittämiseen yhdessä henkilöstön kanssa sekä vahva tulevaisuuden visio, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Maria Koroma-Hintikka. Siuntio panostaa kunnan kehittämiseen ja on perustanut organisaatioonsa kuntakehitysosaston tämän vuoden alusta. Kunta avasi oman uimahallin Hotelli Siuntioon viime vuonna ja kehittää hyvinvointipalvelujaan. 

Uusi kunnanjohtaja saa pureutua muun muassa Siuntion keskustan ja joukkoliikenteen kehittämiseen. Keskustaan on suunnitteilla uusi sote-keskus ja puukerrostaloalue.

– Kunnan johtaminen vaatii näkemystä tulevaisuuden kunnasta, tahtoa kuunnella sekä kuntalaisia että henkilöstöä ja lisäksi erinomaisia viestintä- ja verkostoitumistaitoja, Maria Koroma-Hintikka sanoo.

Uusi kunnanjohtaja voisi aloittaa maaliskuussa

Kunnanvaltuusto päättää kelpoisuusvaatimuksista kesäkuussa. Hakuaika on näillä näkymin elokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin. Kunta käyttää rekrytoinnissa apunaan myös rekrytointiyritystä. Tarkoituksena on, että kunnanvaltuusto tekee valinnan marraskuussa ja että uusi kunnanjohtaja aloittaisi maaliskuun alussa. Näin uusi kunnanjohtaja ehtisi työskennellä yhdessä edeltäjänsä kanssa noin kuukauden ajan.

Siuntio on 6 200 asukkaan kokoaan isompi kunta Länsi-Uudellamaalla ja kuuluu pääkaupunkiseudun kasvuvyöhykkeeseen. Talous on ylijäämäinen ja sijainti hyvien yhteyksien varrella metropolialueen kupeessa luo kasvumahdollisuuksia. Lähijunat ja -bussit liikennöivät HSL-alueeseen kuuluvaan Siuntioon. Siuntio on elävän kaksikielisyyden aluetta, jossa kaikki palvelut järjestetään sekä suomen- että ruotsinkielisinä.

– Siuntiossa on hyvä poliittinen ilmapiiri. Viranhaltijat ja poliittiset päättäjät ovat pystyneet tekemään hyvää yhteistyötä pitkään. Kunnassa on hyvä työilmapiiri ja todella osaavia, mukavia ihmisiä töissä, kertoo kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

Isotupa aloitti Siuntiossa teknisenä johtajana 2008 ja siirtyi kunnanjohtajaksi 2009.