Gå till innehållet

Motionstjänster för seniorer inleds måndag 15.4.

I Sjundeå börjar avgiftsfria motionstjänster för seniorer; ledd motion, handledning och motionsrådgivning.

Träning under handledning

Handledningar

Handledning på gymmet, gymmet vid Sjundeå simhall (Lepopirttivägen 80, 02570 Sjundeå)
onsdagar kl. 10.00–11.30

Under tiden: 17.4–12.6.2024 (ingen handledning under helgdagarna)

Vem som helst kan delta i handledningen om man t.ex. behöver hjälp med redskapen. Handledningen erbjuder råd och instruktioner för hur man justerar maskinerna på gymmet och tips på rätt teknik enligt dina behov. Handledningen lämpar sig utmärkt för personer som vill börja gå på gymmet men vet inte vad man kan göra där eller hur man ska börja. Handledningen ingår i gymmets besöksavgift. Ingen anmälan behövs.

Handledning i vattengymnastik, Sjundeå simhall (Lepopirttivägen 80, 02570 Sjundeå)
torsdagar kl. 10.00–11.30

Under tiden: 18.4–13.6.2024 (ingen handledning under helgdagarna)

Handledningen i vattengymnastik är öppen för alla. Du kan fråga instruktören t.ex. om tekniken i vattenlöpning och simteknik, du får tips på vattenträning eller hur man använder simhallens virtuella vattenträningsprogram Hydrohex. Handledningen ingår i simhallsavgiften. Ingen anmälan behövs.

Utomhusgymnastik

Utegymnastik, Fanjunkars gård (Aleksis Kivi vägen 1, 02580 Sjundeå)
måndagar kl. 13.30–14.00

Under tiden: 15.4–14.6.2024

Öppet för alla, det är enkelt och passar seniorer på alla nivåer. Det är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs. Om vädret tillåter, ordnas inte vid störtregn.

Motionskurser

Kursen funktionsförmåga och balans, Gymmet/kampsportsalen i Sjundeå idrottshall (Aleksis Kivi vägen 3, 02580 Sjundeå)
tisdagar. kl. 12.00–13.00

Under tiden: 23.4.2024–28.5.2024

Kursen är för dem som motionerar för lite för sin hälsa och dem som har nedsatt rörlighet, balans och funktionsförmåga. Målet med kursen är att förbättra deltagarnas funktionsförmåga, förbättra livskvaliteten genom motion, öka muskelstyrkan och förbättra balansen.

Kursen hålls på tisdagar kl. 12.00–13.00 under tiden 23.4.2024–28.5.2024 (6 handledningar ingår). Högst 10 personer ryms med.

Anmälan till kursen sker genom att ringa välfärdshandledaren eller genom att skicka e-post till välfärdstjänsterna.

Motionsrådgivning

Motionsrådgivningen erbjuder hjälp och stöd för att komma igång med motionering. Motionsrådgivningen ger handledning och information om olika motionsmöjligheter i Sjundeå och om motionens betydelse för att upprätthålla hälsan. Man kan själv söka sig till motionsrådgivningen genom att kontakta välfärdshandledaren.

Individuell motionsrådgivning

Motionsrådgivning är en avgiftsfri tjänst som erbjuder individuell handledning i olika motionsformer och stöd för att komma igång med motioneringen. Motionsrådgivningen lämpar sig för personer i seniorålder som inte motionerar tillräckligt för sin hälsa. På motionsrådgivningen får du information om motionering och motionens betydelse för att upprätthålla hälsan. Motionsrådgivningen lämpar sig i synnerhet för personer som behöver stöd för att börja en hälsosammare livsstil med mera motion. Man träffar välfärdshandledaren 1–3 gånger. Handledaren hjälper dig t.ex. att hitta en lämplig motionsform eller motionsgrupp. Du får också tips på hur du kan motionera på egen hand, samt på hälsosam kost och sömn.