Siirry sisältöön

Liikuntapalvelut senioreille käynnistyvät maanantaina 15.4.

Ohjaaja näyttää alkulämmittely liikkeitä senioreille ennen sauvakävelylenkkiä

Siuntiossa käynnistyy maksuttomia liikuntapalveluita seniori-ikäisille; ohjauksia, opastuksia sekä liikuntaneuvontaa.

Ohjattua ja opastettua liikuntaa

Opastukset

Kuntosaliopastus, Siuntion uimahallin kuntosali (Lepopirtintie 80, 02570 Siuntio)
keskiviikkoisin klo 10.00 – 11.30

Ajalla: 17.4. – 12.6.2024 (juhlapyhinä ei ole ohjausta)

Opastukseen voi tulla kuka tahansa, joka kaipaa vinkkejä tai neuvoa esimerkiksi laitteiden kanssa. Opastuksissa saat neuvoja ja ohjeita laitteiden säätöihin ja oikeanlaiseen tekniikkaan omien tarpeiden mukaan. Opastus sopii erinomaisesti henkilölle, joka haluaa aloittaa kuntosaliharjoittelun eikä tiedä mitä siellä voi tehdä tai mistä aloittaa. Opastus sisältyy kuntosalimaksuun. Opastukseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Vesiliikuntaopastus, Siuntion uimahalli (Lepopirtintie 80, 02570 Siuntio)
torstaisin klo 10.00
11.30
Ajalla: 18.4. – 13.6.2024 (juhlapyhinä ei ole ohjausta)

Vesiliikuntaopastus on kaikille avoin. Opastuksessa voit kysyä ohjaajalta mm. vesijuoksutekniikasta ja uintitekniikasta, sekä saat vinkkejä vesiliikuntaan tai opastusta uimahallilla olevan virtuaalivesijumpan Hydrohexin käyttöön.. Opastus sisältyy uintimaksuun. Opastukseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Ohjattua ulkoliikuntaa

Ulkojumppa, Fanjunkarsin piha (Aleksis Kiven tie 1, 02580 Siuntio)
maanantaisin klo 13.30 – 14.00

Ajalla: 15.4. – 14.6.2024

Kaikille avoin jumppa on helppoa ja se soveltuu kaiken tasoisille senioreille. Jumppa on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Säävaraus, rankkasateella ei ohjausta.

Liikuntakurssit

Toimintakykyä ja tasapainoa -kurssi (Siuntion Liikuntahallin kuntosali/kamppailusali Aleksis Kiventie 3, 02580 Siuntio)
tiistaisin klo 12.00 – 13.00

Ajalla 23.4.2024 – 28.5.2024

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän ja heille, joilla liikkuminen, tasapaino ja toimintakyky on heikentynyt. Kurssin tavoitteena on edistää ryhmään osallistuvien toimintakykyä, parantaa elämän laatua liikunnan avulla, lisätä lihasvoimaa ja parantaa tasapainoa.

Kurssi pidetään tiistaisin klo 12.00 – 13.00 ajalla 23.4.2024 – 28.5.2024 (sisältää 6 ohjausta). Kurssille otetaan max 10 henkilöä.

Ilmoittautuminen kurssille soittamalla hyvinvointiohjaajalle tai laittamalla sähköpostia hyvinvointipalveluihin.

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta tarjoaa apua ja tukea liikunnan aloittamiseen. Liikuntaneuvonnasta saa tietoa ja ohjausta eri liikuntamahdollisuuksista Siuntiossa sekä liikunnan merkityksestä oman terveyden ylläpitämisessä. Liikuntaneuvontaan voi hakeutua itse ottamalla yhteyttä hyvinvointiohjaajaan.

Yksilöliikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka tarjoaa yksilöllistä ohjausta erilaisiin liikuntamuotoihin sekä tukea liikunnan aloittamiseen. Liikuntaneuvonta sopii seniori-ikäisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Liikuntaneuvonnan aikana saat tietoa liikunnasta ja liikunnan merkityksestä oman terveyden ylläpitämisessä. Liikuntaneuvonta sopii erityisesti niille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea aloittaakseen terveellisemmät ja liikunnallisemmat elämäntavat. Hyvinvointiohjaajan kanssa tapaamisia on 1 – 3. Ohjaajalta saa apua esim. sopivan liikuntamuodon tai liikuntaryhmän löytämisessä. Liikuntaneuvonnasta saa myös vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen sekä terveelliseen ravintoon ja uneen.