Gå till innehållet

Årets unga idrottare och årets idrottsprestation premierade

Biblioteks- och kulturchefen Maarit Tuomisto (till vänster) och bildningsnämndens ordförande Laila Andersson gratulerade Antti Taponen och Hannah Milner.

Premierna Årets unga idrottare 2023 och Bästa idrottsprestation år 2023 delades ut i samband med Sjundeå kommunfullmäktiges möte 18.3.

Årets unga idrottare 2023 är 15-åriga Hannah Milner från Sjundeå. Hon började rida som 5-årig och specialiserar sig nu på dressyrridning.

Milner har de tre senaste åren ridit en ponny som heter V.K Nestor, som är en FEI-klassificerad ponny och har lyckats väldigt bra på Finlands och Nordens mästerskapsnivå. Milner har lyckats bra med Nestor i tävlingar på förenings- och regional nivå och har bl.a. vunnit 4 tävlingar, blivit en gång tvåa och trea samt femte i Ponnyderbyt på hög nivå i Ypäjä.

Dessutom har Milner under sommaren 2023 börjat träna med den skickliga 8-åriga valacken Upspring Anton. Deras första gemensamma tävling var Alexander Tillander Jackpot Cup i december 2023 i Hyvinge, där Hannah placerade sig som tvåa bland vuxna ryttare.

Milner har också blivit vald till Södra Finlands regionträning.

År 2024 är Hannahs sista ponnyår. Målet är att tävla i nationella klasser i dressyrridning, komma till finländska mästerskapen och möjligtvis också till internationella tävlingar.

Bästa idrottsprestation 2023 är Antti Tapolas finska mästerskap som han har uppnått med sitt lag FC Baggios (Helsingfors) i herrarnas beachfotboll. Detta var Tapolas tredje finska mästerskap inom sportgrenen på raken. År 2024 åker Tapolas lag som nuvarande finsk mästare till Euro Winners Cup i Portugal som Fifa arrangerar, där Europas bästa serielag spelar.