Siirry sisältöön

Vuoden nuori urheilija ja vuoden urheilusuoritus palkittu

Kirjasto- ja kulttuuripäällikkö Maarit Tuomisto (vasemmalla) ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Laila Andersson onnittelivat Antti Taposta ja Hannah Milneriä.

Siuntion kunnanvaltuuston kokouksessa 18.3. jaettiin Vuoden 2023 nuori urheilija – ja Vuoden 2023 urheilusuoritus -tunnustukset.

Vuoden 2023 nuoreksi urheilijaksi on valittu siuntiolainen 15-vuotias Hannah Milner. Hän on aloittanut ratsastuksen viisivuotiaana ja on nyt erikoistumassa kouluratsastukseen.

Milner on ratsastanut viimeiset kolme vuotta ponia nimeltä V.K. Nestor, joka on FEI-luokiteltu poni ja menestynyt erittäin hyvin Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruustasolla. Milner on menestynyt Nestorin kanssa hyvin seura- ja aluetason kilpailuissa mm. voittaen 4 kilpailua ja sijoittuen kerran toiseksi ja kolmanneksi sekä Ypäjän kovatasoisessa Poniderbyssä sijalle 5.

Lisäksi Milner on kesällä 2023 aloittanut valmentautumisen taitavan 8-vuotiaan ruunan Upspring Antonin kanssa. Heidän ensimmäinen yhteinen kisansa oli joulukuussa 2023 Hyvinkäällä kisattu Alexander Tillander Jackpot Cup, jossa Hannah sijoittui aikuisratsastajien joukossa toiseksi.

Milner on valittu myös Etelä-Suomen aluevalmennukseen.

Vuosi 2024 on Milnerin viimeinen ponivuosi. Tavoitteena on kisata kansallisia luokkia kouluratsastuksessa sekä päästä Suomen mestaruuskilpailuihin ja mahdollisesti myös kansainvälisiin kilpailuihin.

Vuoden 2023 paras urheilusuoritus on Antti Tapolan seuransa FC Baggion (Hki) riveissä saavuttama Suomen mestaruus miesten rantajalka-pallossa. Tämä oli siuntiolaiselle Tapolalle kolmas peräkkäinen lajin Suomen mestaruus.

Vuonna 2024 Tapolan joukkue lähtee hallitsevana Suomen mestarina Fifan järjestämään Euro Winners Cupiin Portugaliin, jossa pelaavat Euroopan parhaat seurajoukkueet.