Gå till innehållet

HRT: Strejkerna kan ha en betydande inverkan på en del av busstrafiken

På bilden står HRT:s bussar på busshållplatsen utanför Bildningscampuset Sjundeå hjärta.

Strejkerna kommer att påverka distributionen av bränsle och de busslinjer som trafikeras med dieselbussar. Alla HRT:s linjer i Sjundeå trafikeras med dieselbussar.

Enligt de uppgifter HRT fått av trafikoperatörerna är situationen bra just nu och det ser ut som att busstrafiken inte kommer att påverkas före söndagen 17.3.

HRT följer situationen och meddelar passagerarna om eventuella ändringar. Du hittar information om eventuella ändringar i kollektivtrafiken via HSL-appen och på adressen hsl.fi.

HRT har gett som anvisning till trafikidkarna att de anger i systemen att de starter som inte kommer att köras ställs in. Eftersom de inställda starterna kan vara många kan HRT inte garantera att Reseplaneraren är helt à jour. Rekommendationen är ändå att kontrollera i Reseplaneraren vilka starter som körs.

Håll dig uppdaterad om dina egna linjer

Med hjälp av aviseringar i HSL-appen blir det lättare för dig att få information om rutt- och tidtabellsändringar på dina egna linjer samt om andra aktuella händelser i kollektivtrafiken.

Genom att tillåta aviseringar och välja dina egna linjer, rutter och hållplatser kan du planera din resa i förväg på ett mer effektivt sätt.