Gå till innehållet

Strejken stoppar några bussar i Sjundeå 14.–15.2.

På bilden står HRT:s bussar på busshållplatsen utanför Bildningscampuset Sjundeå hjärta.

Strejken stoppar metron, spårvagnarna och största delen av HRT:s bussar och annan busstrafik 14.–15.2. Men inverkan på busstrafiken i Sjundeå blir inte stor. HSL:s linjer 181 och 182 från Sjundeå till Kyrkslätt körs inte och några av linjen U194:s turer kan bli okörda.

HRT:s bedömning på tisdag är att linjerna 912–917, U191, U192, U193 och U195 trafikeras i Sjundeå under strejken. På linjen U194 kan det bli enstaka avgångar.

Uppdaterad uppgifter om vilka bussar som körs finns i HRT:s Reseplanerare och i tidtabellssökningen på Matkahuoltos webbplats även under strejken. I tjänsterna syns de turer som körs trots strejken. Det lönar sig att kolla om turen körs på webbsidorna och i appen så när avång som möjligt eftersom ändringar kan komma med kort varsel.

Om en elev inte kan ta sig till skolan med anledning av inställda tåg eller bussturer ordnar kommunen inte ersättande skolskjutsar. I så fall ligger det på vårdnadshavarens ansvar att besluta om eleven stannar hemma eller om skjuts ordnas på annat sätt. Skolan meddelas via Wilma om eleven inte kan komma till skolan med anledning av strejken. Vårdnadshavarna meddelas om detta via Wilma.

Företaget Fodbar som producerar mat- och städservice åt Sjundeå kommun har meddelat att matservicen inte äventyras av strejken. Det kan bli ändringar i matlistan.