Siirry sisältöön

Lakko pysäyttää joitakin Siuntiosta kulkevia busseja 14.–15.2.

Kuvassa HSL:n busseja Sivistyskampus Siuntion sydämen bussipysäkillä.
Lakolla ei ole suuria vaikutuksia joukkoliikenteeseen Siuntiossa.

Lakko pysäyttää metron, raitiovaunut ja suurimman osan HSL:n busseista sekä muuta linja-autoliikennettä 14.–15.2. Siuntion bussiliikenteeseen ei kuitenkaan tule paljon muutoksia. HSL:n Siuntiosta Kirkkonummelle kulkevia linjoja 181 ja 182 ei ajeta ja U194-linjan vuoroja voi jäädä ajamatta.

HSL arvioi tiistaina, että Siuntiossa liikennöivät lakon aikana linjat 912–917, U191, U192, U193 ja U195. Linjalla U194 saatetaan ajaa yksittäisiä lähtöjä.

HSL:n Reittioppaassa ja Matkahuollon verkkosivujen aikatauluhaussa ja nettilipunmyynnissä on ajantasainen tieto mahdollisen lakonkin aikana. Palveluissa näkyvät ne vuorot, jotka ajetaan lakosta huolimatta. Vuoron kulku kannattaa kuitenkin tarkistaa sivuilta ja sovelluksesta mahdollisimman lähellä matkustusajankohtaa, koska muutoksia voi tulla liikennöitsijöiltä hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Mikäli oppilas ei pääse kouluun perutun juna- tai bussiyhteyden takia, kunta ei järjestä korvaavia koulukuljetuksia. Siinä tapauksessa on huoltajan vastuulla tehdä päätös siitä, jääkö oppilas kotiin vai järjestetäänkö kuljetus muulla tavoin. Koululle ilmoitetaan Wilman kautta, jos oppilas ei lakon vuoksi pääse kouluun. Huoltajia tiedotetaan asiasta Wilman kautta.

Siuntion kunnalle ruoka- ja siivouspalveluita tuottava Fodbar on ilmoittanut, että ruokapalvelut eivät vaarannu lakon vuoksi. Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia.