Gå till innehållet

Tågen och linjerna 181 och 182 går inte på fredag, demonstration påverkar småbarnspedagogiken på torsdag

Uppdaterad 1.2.2024 med uppgifter om inverkan på småbarnspedagogiken.

På fredag 2.2. stoppar strejken lokaltågen i ett dygn. Då går inga tåg mellan Sjundeå och huvudstadsregionen. Inte heller HRT:s busslinjer 181 och 182 mellan Sjundeå och Kyrkslätt trafikeras.

HRT:s bedömning på måndag är att linjerna 912-917, U191, U192, U193 och U195 trafikeras i Sjundeå på fredag. På linjen U194 kan det bli enstaka avgångar.

Uppdaterad uppgifter om vilka bussar som körs finns i HRT:s Reseplanerare och i tidtabellssökningen på Matkahuoltos webbplats även under strejken. I tjänsterna syns de turer som körs trots strejken. Det lönar sig att kolla om turen körs på webbsidorna och i appen så när avång som möjligt eftersom ändringar kan komma med kort varsel.

Om en elev inte kan ta sig till skolan med anledning av inställda tåg eller bussturer ordnar kommunen inte ersättande skolskjutsar. I så fall ligger det på vårdnadshavarens ansvar att besluta om eleven stannar hemma eller om skjuts ordnas på annat sätt. Skolan meddelas via Wilma om eleven inte kan komma till skolan med anledning av strejken. Vårdnadshavarna meddelas om detta via Wilma.

JHL:s demonstration påverkar småbarnspedagogiken

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL ordnar en demonstration på torsdag 1.2. då en del av arbetstagarna kan lämna sin arbetsplats mellan 11–15. 

Demonstrationen har inverkningar på arrrangemangen i småbarnspedagogiken, men vi har ordnat vård för alla barn som behöver det. 

Företaget Fodbar som producerar mat- och städservice åt Sjundeå kommun har meddelat att matservicen inte äventyras av strejken. Det kan bli ändringar i matlistan.

Fackförbundet Pam har utlyst strejk torsdag 1.2. bland annat i fastighetsservicebranschen. Strejken gäller också Sol Kiinteistöpalvelut och Sol Palvelut och kan påverka städningen på Bildningscampuset Sjundeå hjärta.