Siirry sisältöön

Junat ja linjat 181 ja 182 eivät kulje perjantaina, mielenilmaus vaikuttaa varhaiskasvatukseen torstaina

Kuvassa Siuntion juna-aseman asemakyltit, taustalla lehdettömiä puita.

Päivitetty 1.2.2024 tiedoilla vaiktuksista varhaiskasvatukseen.

Perjantaina 2.2. lakko pysäyttää lähijunat koko vuorokaudeksi. Myöskään Siuntiosta ei tuolloin ole junayhteyttä pääkaupunkiseudulle. HSL:n Siuntiosta Kirkkonummelle kulkevia linjoja 181 ja 182 ei ajeta.

HSL arvioi maanantaina, että Siuntiossa liikennöivät perjantaina linjat 912-917, U191, U192, U193 ja U195. Linjalla U194 saatetaan ajaa yksittäisiä lähtöjä.

HSL:n Reittioppaassa ja Matkahuollon verkkosivujen aikatauluhaussa ja nettilipunmyynnissä on ajantasainen tieto mahdollisen lakonkin aikana. Palveluissa näkyvät ne vuorot, jotka ajetaan lakosta huolimatta. Vuoron kulku kannattaa kuitenkin tarkistaa sivuilta ja sovelluksesta mahdollisimman lähellä matkustusajankohtaa, koska muutoksia voi tulla liikennöitsijöiltä hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Mikäli oppilas ei pääse kouluun perutun juna- tai bussiyhteyden takia, kunta ei järjestä korvaavia koulukuljetuksia. Siinä tapauksessa on huoltajan vastuulla tehdä päätös siitä, jääkö oppilas kotiin vai järjestetäänkö kuljetus muulla tavoin. Koululle ilmoitetaan Wilman kautta, jos oppilas ei lakon vuoksi pääse kouluun. Huoltajia tiedotetaan asiasta Wilman kautta.

JHL:n mielenilmaus vaikuttaa varhaiskasvatukseen

Torstaina 1.2.24 Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää mielenilmauksen, jolloin osa varhaiskasvatuksen työntekijöistä voi poistua työpaikalta klo 11–15.

Mielenilmauksella on vaikutuksia varhaiskasvatuksen järjestelyihin, mutta olemme saaneet hoidon järjestettyä kaikille sitä tarvitseville.

Siuntion kunnalle ruoka- ja siivouspalveluita tuottava Fodbar on ilmoittanut, että ruokapalvelut eivät vaarannu lakon vuoksi. Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia.

Ammattiliitto Pam on julistanut lakon torstaina 1.2. muun muassa kiinteistöpalvelualalla. Lakko koskee myös Sol Kiinteistöpalvelut Oy:tä ja Sol Palvelut Oy:tä ja saattaa vaikuttaa siivoukseen Sivistyskampus Siuntion sydämessä.