Gå till innehållet

Interna bussturer i Sjundeå kan köras trots strejken –  följ HRT:s meddelanden

På bilden står HRT:s bussar på busshållplatsen utanför Bildningscampuset Sjundeå hjärta.

Den strejk FFC och dess medlemsförbund planerat på torsdag 14.12. påverkar kollektivtrafiken i Sjundeå. HRT har preliminärt fått uppgifter från fackförbunden om att spårtrafiken stannar upp helt och största delen av busstrafiken. Det innebär att lokaltågen till Helsingfors och linjerna 181–182 till Kyrkslätt inte går.

HRT tror att interna linjer i Sjundeå kan köras, men det är skäl att följa med läget på HRT:s webbplats. Enligt uppgifter HRT gett på onsdagsförmiddagen kommer följande linjer att trafikeras på torsdag:

912, 912K, 913, 913A, 913B, 913BT, 914, 914T, 914B, 915, 915A, 915B, 915T, 916, 916K, 917, U191, U192, U193, U194, U195.

En del turer kan ändå falla bort med anledning av strejken. Följ med HRT:s meddelanden och störningsmeddelanden.

När det gäller U-linjerna påverkar strejken bland annat Vainion liikennes och Korsisaaris linjer.

Det turer som körs hittas på Reseplaneraren. Aktuell information om strejkens inverkningar hittas bäst på HRT:s webbplats.

Kommunen ordnar inte ersättande skoltransporter om bussturer ställs in med anledning av strejken. I så fall är det på vårdnadshavarens ansvar att besluta om eleven stannar hemma eller om transport ordnas på annat sätt. Meddela skolan via Wilma ifall eleven inte kan komma till skolan med anledning av strejken. Vårdnadshavarna har meddelats via Wilma.