Gå till innehållet

Sjundeådagarna börjar i dag!

Metsälampi ja mäntyjä

Sjundeådagarna ordnas i år 29.9.-1.10. Programmet inleds i dag med en musikalisk föreläsning om Sibelius och naturen, som ordnas i auditoriet i Bildningscampuset Sjundeå hjärta kl. 18, ingång via biblioteket (B-dörren).

Kompositören Jean Sibelius hade en djup relation till fåglar, växter, skogen, träden och naturen överlag. Teuvo Ryynänen presenterar hur det avspeglar sig i hans musik och Johannes Karhapää spelar några av Sibelius verk på flygeln. Föreläsningen ges på finska och är avgiftsfri.

Sjundeådagarna fortsätter på lördag kl. 10 i Sjundeå hjärta, där bland annat clowngruppen Torvet, Apan Anders, Musikföreningens elever och författaren Leena Lehtolainen uppträder. På programmet står också dockteatergruppen Taiga-Mattos pjäs Äiti maata etsimässä (på finska). Ungdomslokalen Walkers och verkstaden Ström har öppet hus och biblioteket har eget program. På plats finns över 30 försäljare och utställare, och på gården finns också en trafikpark för småbarn och ponnyridning.

Det går att parkera vid Sjundeå svenska skolas gamla byggnad, på grusplanen bakom kommunhuset, framför Aktia-huset och på grusplanen bakom S-market.

Program ordnas också vid Fanjunkars, på Arena Siuntio-Sjundeå, på brandstationen, i Hotelli Siuntion och i Villa Miina. På söndag ordnas också en guidad rundtur i buss.

Läs hela programmet

tre färgglada clowner
Clowngruppen Torvet uppträder två gånger på Sjundeådagarna lördag 30.9. i Bildningscampuset Sjundeå hjärta.

Bildningscampuset Sjundeå hjärta