Gå till innehållet

Sjundeå öppnar meröppetbibliotek på måndag 4.9.2023

Kvinna knäpper in pin-kod i en porttelefon.

Sjundeå öppnar meröppetbiblioteket på måndag 4.9 då bibliotekets sommaröppethållningstider avslutas. I fortsättningen är Sjundeå bibliotek i sin helhet i bruk måndag till torsdag kl. 8–20 och fredag till söndag kl. 8–16.

Att utvidga öppethållningstiderna till morgnar, kvällar och veckoslut är den viktigaste orsaken till att ta i bruk meröppetbiblioteket. Kommuninvånarna har önskat möjligheten att besöka biblioteket just under veckoslut.

Man stämplar in i meröppetbiblioteket individuellt med bibliotekskort och PIN-kod. I allmänhet finns ingen personal på plats under meröppettiderna, utan alla ärenden sköts självständigt. Bibliotekets betjäningstider hålls nästan som tidigare: måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 13–19 och onsdagar och fredagar kl. 10–16.

Meröppetbibliotekets invigning firas 4.9 kl. 8–20 då personalen handleder i användningen av meröppetbiblioteket. Redan innan meröppetbiblioteket öppnar lönar det sig att besöka biblioteket för att skaffa bibliotekskort och PIN-kod ifall man inte redan har dem. Så går det smidigt att stämpla in i meröppetbiblioteket redan under invigningsdagen. De fem första som stämplar in i meröppetbiblioteket får ett Helle-ämbar!

Tilläggsinformation: biblioteks- och kulturkoordinator Aino Mykrä, biblioteks- och kulturchef Maarit Tuomisto