Gå till innehållet

Fler bussavgångar i Sjundeå från och med 10.8

HRT:s blå buss ute på landsbygden i soligt sommarväder.

Från och med den 10.8.2023 utökas avgångarna för Sjundeås busslinjer så att det finns avgångar tidigare på morgonen och senare på eftermiddagen. Detta kommer att förbättra anslutningsförbindelserna till Y-tågen. Linjernas rutter förblir i stort sett desamma.

Det sker ändringar i Sjundeås busstrafik torsdagen den 10 augusti i samband med starten av skolornas hösttermin. I framtiden inleder bussarna trafikeringen tidigare på morgonen och de trafikerar längre på eftermiddagen.

I de nya tidtabellerna möjliggörs anslutning från flera områden till Y-tågen som avgår från Sjundeå på morgonen kl. 7.09 och 7.54. Det kommer också att finnas bussförbindelser från tågen som anländer till Sjundeå kl. 16.06 och kl. 17.10.

Skollinjetrafiken kommer att köras som tidigare. Linjerna fortsätter att erbjuda förbindelser till skolorna på morgonen och eftermiddagen.

Servicelinjetrafiken körs som tidigare under dagtrafiken mellan avgångarna som betjänar skolelever. Från hösten körs servicelinjetrafiken enligt samma tidtabeller varje vardag. Servicelinjetrafiken körs på linjerna 913(A,B), 915(A,B), 916K och 917.

Tidtabellerna är utformade så att det finns cirka 1,5 timmars möjlighet att uträtta ärenden i centralorten. Du hittar tidtabellerna på HRT:s webbplats(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst).

Inga större ändringar sker i linjernas rutter. I centralorten kommer hållplatsarrangemangen att ändras något när hållplatserna för linjerna delas upp mellan Utbildningscampus (hållplatsen för Aleksis Kiven koulu) och Matkahuolto för att säkerställa verksamhetsförutsättningar för kollektivtrafiken.

Några linjer kommer att ha fler K-linjevarianter, vilket möjliggör förbindelser till Sjundeå bad.

Sjundeå anslöt sig till HRT-området 2018.

HRT fortsätter att utveckla kollektivtrafiktjänsterna och följer upp hur de framskrider i samarbete med Sjundeå kommun.