Siirry sisältöön

Siuntion bussien liikennöintiajat laajenevat 10.8. alkaen

HSL:n sininen bussi maalaismaisemassa aurinkoisella kesäsäällä.

Siuntion bussien liikenne alkaa aamuisin entistä aikaisemmin ja bussit ajavat iltapäivisin nykyistä pitempään 10.8. lähtien. Bussien lähtöajat istuvat jatkossa entistä paremmin Y- junien aikatauluihin. Reitit pysyvät pääpiirteissään nykyisellään.

Siuntion bussiliikenteessä tapahtuu muutoksia torstaina 10.8, kun koulujen syyslukukausi alkaa. Bussit lähtevät liikenteeseen aamuisin entistä aikaisemmin ja liikenne jatkuu iltapäivisin entistä pitempään.

Aikataulumuutosten vuoksi Siuntion bussit palvelevat jatkossa liityntäyhteyksinä aamulla klo 7.09 ja 7.54 lähteviin Y-juniin. Vastaavasti busseihin voi iltapäivällä vaihtaa Y-junista, jotka saapuvat Siuntioon klo 16.06 ja 17.10.

Koululaisliikenne jatkuu nykyiseen tapaan. Linjoilta on edelleen yhteydet aamuisin oppitunneille sekä iltapäivisin koululta kotiin.

Palveluliikennettä ajetaan nykyiseen tapaansa päiväliikenteessä koululaisia palvelevien lähtöjen välissä. Syksystä alkaen palveluliikennettä ajetaan samoilla aikatauluilla jokaisena arkipäivänä. Palveluliikennettä ajetaan linjoilla 913(A,B), 915(A,B), 916K, ja 917.

HSL on suunnitellut palveluliikenteen aikataulut niin, että kuntakeskuksessa asiointiin jäisi noin puolitoista tuntia aikaa. Aikatauluja voi tarkastella reittioppaasta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Bussien reiteissä ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Kuntakeskuksessa päätepysäkkijärjestelyt muuttuvat jonkin verran, kun linjoja jaetaan Sivistyskampuksen (Aleksis Kiven koulun pysäkki) ja Matkahuollon välille joukkoliikenteen toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Joillekin linjoille tulee lisää K-variantteja, mikä mahdollistaa yhteydet Siuntion kylpylälle.

Siuntio on kuulunut HSL:n vuodesta 2018 lähtien. HSL ja Siuntion kunta jatkavat joukkoliikennepalvelun kehittämistä ja seuraavat sen toimivuutta.