Gå till innehållet

Golftävlingen förorsakar trafik- och parkeringsarrangemang – hastighetsbegränsningen sänks till 40 km/h på stamväg 51 i Pickala

Damernas internationella golftävling Ladies Open by Pickala Rock Resort ordnas i Pickala Golf 29.6–1.7. Under de här dagarna sänks hastighetsbegränsningen på stamväg 51 kring ABC Pickala från nuvarande 60 km/h till 40 km/h.

Under tävlingsdagarna begränsas parkeringen vid Störsviksvägen av säkerhetsskäl. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser i Pickala Golf och Störsvik.

Åskådarparkering i grustag i Pickala

Därför får åskådare som anländer i egen bil parkera endast på ett område som reserverats för dem i en grustäkt (Östra kungsvägen 50) nära ABC Pickala. Skyltning finns från Kälaavtaget på stamväg 51. Det går gratis bussar från parkeringsplatsen till Pickala Golf. Det ordnas också transporter från Kyrkslätt station och Hotel Matts i Mattby till tävlingen. I Pickala Golf finns en cykelparkering för dem som cyklar. Ytterligare uppgifter: ladiesopenpickala.fi(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst).
 
Under tävlingsdagarna 29.6–1.7. finns funktionärer vid Slussenavtaget på Störsviksvägen för att dirigera trafiken i området enligt de passersedlar som beviljats. Pickala Golf har delat ut ett meddelande om detta till invånarna i området.  

De som är på väg till badstranden, paddlingscentret, småbåtshamnen och naturstigen får passersedlar till respektive platser av trafikfunktionärerna. Vi hoppas att tävlingspubliken inte försöker parkera på de här platserna för att de ska kunna användas normalt. Vi rekommenderar för dem som är påväg till Kopparnäs-Störsvik friluftsområde, eller Sandvikens badstrand att åka via Kopparnäsvägen i Ingå.

Taxibilar och övriga person- och varutransporter får passersedlar till anmäld adress.