Gå till innehållet

Aino Kallio är årets unga idrottare 2022 och Sisu Kymäläinen stod för bästa idrottsprestationen 2022

Premierna Årets unga idrottare 2022 och Bästa idrottsprestation år 2022 delades ut i samband med Sjundeå kommunfullmäktiges möte 20.3.

Årets unga idrottare är 12-åriga Aino Kallio som spelar fotboll i Siuntion Sisu. Kallio har utvecklats enormt inom grenen. Hon deltog 2022 som första flicka från Sjundeå i Finlands Bollförbunds Helmarit-verksamhet. Hon kommer att fortsätta med det i vår. Kallio klarade sig fint i de första evenemangen och fortsätter denna resa. Aino Kallio är en mångsidig spelare och spelar både som målvakt och som fältspelare. 

För Bästa idrottsprestation 2022 står 14-åriga Sisu Kymäläinen, som tog FM-silver i klass A i Tammerfors. Han vann också silver A-serien i Finlandscupen, som består av fyra deltävlingar. Sisu Kymäläinen deltog också i ungdoms-VM i Polen.