Gå till innehållet

Internationell LET-golftävling sätter Sjundeå på kartan

Sjundeå kommun gläds över att en deltävling i Ladies European Tourin (LET) ordnas i Pickala Golf i Sjundeå. Deltävlingen som går under namnet Ladies Open by Pickala Rock Resort(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst) spelas 29.6.–1.7. 

LET-tävlingen är en av årets största och mest internationella evenemang i Sjundeå i år. Pickala Golf(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst), som ligger vid havet i södra Sjundeå, är ett av de största golfcentren i Norden och kommunens stolthet. Därför är det naturligt för kommunen att sponsorera tävlingen som en huvudpartner.

– Det här är en enastående möjlighet för en liten kommun att få synlighet. Alla kommuner tävlar sinsemellan om uppmärksamhet och i synnerhet om invånare och företag. LET ger kommunen en utmärkt boost i arbetet med att göra kommunen känd och öka attraktionskraften, säger Sjundeås kommundirektör Juha-Pekka Isotupa.

Publiken har fritt inträde till golftävlingen. Det är alltså en strålande chans att få se golf på toppnivå. Samtidigt har besökarna en ypperlig möjlighet att bekanta sig med Sjundeå eftersom många kringevenemang planeras i Sjundeå.

LET-tävlingen beräknas locka en väldig publikmängd till området och få mycket uppmärksamhet i nationell och internationell media. Kommunen vill utnyttja uppmärksamheten till fullo.

– Vi förväntar oss att Sjundeå hörs och syns långt. Vi hoppas förstås att synligheten ökar intresset för att besöka och bo i Sjundeå, och varför inte driva företag i ett längre perspektiv, fortsätter Juha-Pekka Isotupa.

LET-partnerskapet är en av höjdpunkterna i kommunens marknadsföring i år. Kommunen förnyar just nu sitt marknadsföringsmaterial och utvecklar sin marknadsföringswebbplats komtillsjundea.fi(öppnas i en ny flik, du flyttas till en annan tjänst).

– LET-partnerskapet är förträfflig chans att bredda kommunens internationella image. Vi ligger alldeles intill huvudstadsregionen och är en inflyttningskommun, säger Juha-Pekka Isotupa.

Kommundirektören spelar själv golf och har en insikt om grenen som helhet. Han säger att LET-partnerskapet är en otroligt stor möjlighet för kommunen.

– Vi kunde naturligtvis inte låta bli att utnyttja ett evenemang som får stor publicitet och lockar en stor publik, avslutar Juha-Pekka Isotupa.