Siirry sisältöön

Virkistysalueet ja luontokohteet


Tervetuloa luonnonläheiseen Siuntioon!

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ylläpitää ja kehittää monipuolista luonnonsatama- ja virkistysalueverkostoa, jonka tarjonnasta kukin kävijä voi löytää mieleisensä suosikkipaikan virkistäytymiseen, rentoutumiseen ja harrastamiseen luonnon helmassa. Störsvikin alue sijaitsee Siuntiossa.

Störsvik

Kolaholmen 100

Störsvik on upea luontokeidas, jonka ranta-alueet vaihtelevat laakeista kallioista jyrkänteisiin, tervaleppälehdoista hiekkarantoihin. Störsvikin sisäosien vanhat metsät, Kvarnträsk-järvi ympäristöineen sekä alueen rehevimmät rantametsät ja -niityt muodostavat Etelä-Suomessa harvinaisen, arvokkaan luonnonsuojelualuekokonaisuuden.

Ajo-ohje: Helsinki-Hanko-tieltä (51) käännytään Störsvikintielle. Aja noin 5 km. Käänny oikealle puhdistamon P-paikalle.

Retket

Siuntiosta löytyy monta hyvää retkeilyn kohteita, esim.

Muinaishaudat

Opastetut retket

Porkkalan oppaat ry järjestää opastettuja retkiä Siuntiossa. Oppaita jotka osaavat kertoa Siuntiosta: Leena Holm, Berndt Gottberg, Margareta Hägg, Maria Linden ja Hilkka Toivonen. Porkkala Travel järjestää räätälöityjä kiertoajeluita yhteistyössä oppaiden kanssa.

Paikallinen matkanjärjestäjä Porkkala travel ja ohjelmajärjestäjä SE-action

Porkkala travel on rekisteröity matkanjärjestäjä ja matkanvälittäjä, joka järjestää elämys-, seikkailu- ja tiimiretkiä Siuntion kauniissa luonnossa. Tuotteita ovat muun muassa joki- ja merimelonta, seikkailurata, tiimirata, maatilaralli, linnan murhamysteeri, retkiluistelu ja kicksparking. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla Sjundbyn ja Suitian linnanopastuksia, Porkkalan Parenteesi -kiertoajeluita sekä retkiä hiidenkirnuille ja muinaishaudoille.

Porkkala travelin pääyrityksellä SE-actionilla on myös kokous-, koulutus- ja majoituspalveluita.

Lisätietoa:

Purnuksentie 49 c
(09) 256 40 40

info(at)seaction.com

Sjundbyn linna

Kuninkaantie

Kuninkaantie on yksi kauneimmista pyöräily- ja autoilureiteistä Etelä-Suomessa. Sen varrella sijaitsevat keskiaikaiset kirkot, upeat kartanot, maalaukselliset ruukit sekä viehättävät satamakaupungit kertovat tien vanhasta historiasta. Tule vaeltamaan historiallista reittiä!

Esitteitä ja karttoja on saatavilla:

Kunnantalo
Puistopolku 1
02580 Siuntio
(09) 260 611
siuntio(at)siuntio.fi

S-market Siuntio
Flemingintie 1
02580 Siuntio

ABC Pickala
Rannikkotie 31
02580 Siuntio

Tutustu kaikkiin yhdistyksen virkistysalueihin: