Gå till innehållet

Sjundeå kommun är på plats i den internationella LET-golftävlingen

Sjundeå kommun gläds över att en deltävling i Ladies European Tourin (LET), Ladies Open by Pickala Rock Resort, ordnas i Pickala Golf i Sjundeå 29.6.–1.7. Damernas internationella proffstävling är ett av de största evenemangen i Sjundeå i år och tusentals åskådare väntas komma för att se tävlingen. Tävlingen televiseras också internationellt.

Prisbelönade Pickala Golf(du flyttas till en annan tjänst)  som ligger vid havet i södra Sjundeå är det största golfcentret i Norden och kommunens stolthet. Därför är det naturligt för kommunen att sponsorera tävlingen som en huvudpartner.

– Det här är en enastående möjlighet för en liten kommun att få synlighet. Alla kommuner tävlar sinsemellan om uppmärksamhet och i synnerhet om invånare och företag. LET ger kommunen en utmärkt möjlighet att göra kommunen känd och öka attraktionskraften, säger Sjundeås kommundirektör Juha-Pekka Isotupa.

Publiken har fritt inträde till golftävlingen. Det är alltså en strålande chans att få se golf på toppnivå mitt i Finlands vackraste sommar. Tävlingens devis ”Upplev sommarens största golffest” kommer nog att besannas. Läget i huvudstadsregionen möjliggör en stor publik och utmaningen med parkeringen fixas med busstransporter från Esbo och Kyrkslätt och gratis shuttle-bussar från parkeringarna i närheten.

Ypperlig chans att lära känna Sjundeå

Samtidigt har besökarna ett ypperligt tillfälle att lära känna Sjundeå eftersom Kom till Sjundeå-dagarna ordnas under tävlingen 29.6.–1.7. På Kom till Sjundeå-dagarna kan man bekanta sig med Sjundeås centrala teman och platser, till exempel kan man paddla på Sjundeå å som rinner genom hela kommunen, besöka den ståtliga medeltida kyrkan och utforska landsbygdsmiljön med herrgårdar och torp.

Om man inte vill lämna den spännande golftävlingen kan man besöka Sjundeå kommuns utställningsmonter som ligger centralt i Pickala Golf. Där kan man närmare bekanta sig med Sjundeå och snurra på lyckohjulet. Utanför utställningsmontern finns vilostolar där man kan vila fötterna och ta det lugnt.

Alldeles invid Sjundeås utställningsmonter finns kojor där närproducenter från Sjundeå säljer sina produkter. På plats finns åtminstone honungsproducenten Sjundeå bigårdar(du flyttas till en annan tjänst)Oksakoru(du flyttas till en annan tjänst) som tillverkar vackra smycken i trä och de unga kexbagarnas Crumbsly samt på torsdag det lokala bageriet Bakgården(du flyttas till en annan tjänst).

Kombinera golf och boende i Sjundeå

LET-tävlingen beräknas locka en väldig publikmängd till området och få mycket uppmärksamhet i nationell och internationell media. Tävlingen televiseras för över 200 miljoner människor. I Finland kan man se tävlingen på Ruutu och på Yle. Kommunen vill utnyttja uppmärksamheten till fullo.

– Vi förväntar oss att Sjundeå hörs och syns långt. Vi hoppas förstås att synligheten ökar intresset för att besöka och bo i Sjundeå, och varför inte driva företag i ett längre perspektiv, fortsätter Juha-Pekka Isotupa.

Golfen är viktig för Sjundeås attraktionskraft. Golfarna känner till Pickala Golf och dess omfattande och omväxlande banor är en bra orsak att komma till Sjundeå åtminstone på besök. Många golfare har beslutat sig för att stanna och slagit sig ner i Störsvik, på promenadavstånd från golfbanorna. Möjligheterna att bo i området förbättras ytterligare om några år när bostadsområdet Pickala Rock Resort(du flyttas till en annan tjänst) byggs mellan golfbanorna.

– LET-partnerskapet är förträfflig chans att bredda kommunens internationella image. Vi ligger alldeles intill huvudstadsregionen och är en inflyttningskommun, säger Juha-Pekka Isotupa.

Kommundirektören spelar själv golf och har en insikt om grenen som helhet. Han säger att LET-partnerskapet är en otroligt stor möjlighet för kommunen.

– Vi kunde naturligtvis inte låta bli att utnyttja ett evenemang som får stor publicitet och lockar en stor publik, avslutar Juha-Pekka Isotupa.

Läs mera: https://tulesiuntioon.fi/(du flyttas till en annan tjänst)