Siirry sisältöön

Harrastamisen Suomen malli


Lapset polskivat altaan reunalla
Uintikerho järjestetään kunnan uimahallissa torstaisin.

Siuntiossa lukuvuoden 2023-2024 Harrastamisen Suomen mallin harrastekerhojen teemat ovat valikoituneet lasten ja nuorten toiveiden mukaan.

Kerhojen ohjaajat ovat harrastajia, ammattilaisia sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleviä henkilöitä. Mukana on myös alueella toimivia seuroja, yrityksiä ja yhteisöjä.

Kerhot ovat maksuttomia ja ne järjestetään pääosin koululaisille tutuissa paikoissa koululla tai sen lähiympäristössä. Kerhot alkavat mahdollisimman pian koulupäivän päätyttyä. Kerholaisille tarjotaan välipala, joka syödään ennen kerhon alkua.

Osa kerhoista on tarkoitettu alakoululaisille ja osa yläkoululaisille. Harrastukset toteutetaan viikoittain koulun jälkeen pääsääntöisesti syyskuun alusta toukokuulle, pois lukien koulujen loma-ajat ja arkipyhät.

Siuntion kunta saa valtionavustusta harrastamisen Suomen malli-hankkeelle. Harrastamisen Suomen malli on Opetus-ja kulttuuriministeriön toimintamuoto, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.  

Ilmoittautuminen

Harrastekerhoista tiedotetaan Wilman kautta ennen kerhojen alkua. Ilmoittautuminen harrastamisen Suomen mallin kerhoihin Siuntiossa tapahtuu pääsääntöisesti alkusyksyn aikana, mutta mikäli kerhoissa on tilaa, avaamme ilmoittautumisen uudelleen ja tiedotamme siitä Wilmassa lukuvuoden aikana. Kerho-ohjaajien yhteystiedot tulevat kerhovahvistuksen mukana. Muistathan perua kerhopaikan mikäli harrastus ei tunnukaan omalta. 

Kuljetus

Mikäli kerhoon osallistuminen aiheuttaa muutoksen lapsen kuljetusaikatauluun, kuljetusoppilaan huoltajan tulee selvittää, onko kerhopäivän jälkeen myöhäisempää kuljetusta vai joutuuko huoltaja itse järjestämään kuljetuksen kotiin.

Harrastamisen Suomen mallin kerhot lukuvuonna 2023–2024: 

KerhoKerhonohjaajaPäivä ja kellonaikaOsallistujatKerhotoiminnan sisältöTila
Gamergroup 1Miika SmolskyKe 13:30–14:301-2 lk.Tietokonepelien suunnittelua, yhdessä pelaamista ja koodausta.C218
Gamergroup 2Mika PuurunenKe 14:30-16:003-6 lk.Tietokonepelien suunnittelua, yhdessä pelaamista ja koodausta.C218
TemppufudisAlexander WessbergMa 14:00-16:001–6 lk.Temppujalkapalloklubi. Kerhon lopullinen sisältö määräytyy osallistujien kiinnostuksen kohteiden mukaan.Liikuntasali
TeamSaliMaija SivonenTi 15:15-16:307-9lk.Yläkouluikäisille tarkoitettu ohjattu kuntosaliharjoittelu. Ryhmässä neuvotaan ja toteutetaan turvallista, nuorelle sopivaa kuntosaliharjoittelua.Kuntosali
MusaklubiSami KarjalainenTo 14:15-16:001-6 lkMusakerho, jossa kokeillaan ja opitaan eri asioita musiikkiin liittyen, kuten eri soittimien soittamista, omien biisien tekemistä, laulamista yksin ja yhdessä.B141
UintiklubiSami Heikkinen (uimaopettaja)
Siiri Kangas (ohjaaja)
To ryhmä 1: 14:30-15:30
To ryhmä 2: 15:30-16:30
1-6 lk.Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti uintia. Uintiharrastus tapahtuu kunnan uimahallissa, johon oppilaat kuljetetaan bussilla koulupäivän jälkeen.Siuntion uimahalli

Yhteystiedot