Siirry sisältöön

Vapaaehtoistyö


Sinustako Walkers-vapaaehtoinen?

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten nuorille antamaan aikaan ja läsnäoloon. Vapaaehtoiset työskentelevät Walkers-nuorisotilalla tasavertaisina nuorisotyön ammattilaisten rinnalla.

Etsimme jatkuvasti mukaan toimintaamme uusia vapaaehtoisia eli Wapareita, joiden tärkein tehtävä on toimia nuorisotilalla turvallisina aikuisina nuorten keskuudessa. Vapaaehtoisissamme on monenlaisten ammattikuntien ja elämänkokemuksen omaavia, eri-ikäisiä edustajia. Et tarvitse mitään pohjakouutusta, me perehdytämme sinut tehtäviin. Voit tehdä vapaaehtoistyötä juuri sen verran kuin sinulle sopii, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tullessasi mukaan toimintaan saat meiltä tarvittavan koulutuksen sekä mahtavat työkaverit ja mukavan työilmapiirin. Paras palkinto työstä on kuitenkin Walkersissa viihtyvä nuoriso ja heiltä tuleva palaute.

Walkers-toimintaa on Suomessa 13 eri paikkakunnalla ja niissä toimii yhteensä noin 350 vapaaehtoista. Wapareille järjestetään yhteistä valtakunnallista toimintaa sekä Siuntion Wapareille myös omaa paikallista virkistys- ja koulutustoimintaa.

Aikuinen, tule tekemään arvokasta työtä siuntiolaisten nuorten hyväksi. Lahjoita aikaasi nuorille, ilmoittaudu Wapariksi:
walkers@siuntio.fi

”Nuorisolle avoimuus tuntuu olevan luontevampaa kuin aikuisille”

Aloitin nuorisotyöurani partiossa neljä vuotta sitten. Pari vuotta myöhemmin eräs Siuntion toimintavastaavista houkutteli wapari-kurssille. Innostuin välittömästi mahdollisuudesta päästä tutustumaan vähän vanhempien nuorten elämään.

Näistä positiivisista kokemuksista rohkaistuneena uskaltauduin opettajan sijaiseksi yläkouluun ja nyt olen hakemassa takaisin kouluun saadakseni pätevyyden opettajan työhön.

Nuorten kanssa työskennellessä voi pärjätä hyvinkin erilaisilla ominaisuuksilla. Mun mielestä tärkeintä on avoimuus, uskallus kohdata nuoret samalta tasolta. Nuorisolle avoimuus tuntuu olevan luontevampaa kuin aikuisille.

Jokaisessa kohtaamisessa, nuoren tai aikuisen kanssa, mä saan jotakin. Toivottavasti pystyn myös antamaan jotain vastineeksi.

Mulle tärkeintä wapariudessa on se, että omilla toimilla mahdollistan nuorille ympäristön, jossa voi turvallisesti kasvaa, kohdata aikuisia ja ehkä kokeilla rajojakin. Ne joilla sellaisen paikan tarve on suurin, ei sitä ole kotona.”

Eero, 42 vuotta, Walkers Wapari, Siuntio