Siirry sisältöön

Museot


Kotiseutumuseo

Pappilantie 22

Siuntion kotiseutumuseo sijaitsee kirkonkylässä Krejansbergetin rinteellä. Museon alueella on seitsemän rakennusta. Pääosa kokoelmista on vanhassa koulurakennuksessa. Pihapiirissä on kaksi pylväsaittaa ja paritupa sekä museovahtimestarin asunto.

Museota ylläpitää kotiseutuyhdistys Hembygdens Vänner i Sjundeå, joka vaalii Siuntion historiaa, kerää ja antaa tietoja Siuntion menneisyydestä. Kotiseutumuseo on heinäkuussa avoinna sunnuntaisin, muina aikoina erikseen sovittavissa.

Lisätietoja

Marina Grotell

Kotiseutuyhdistyksen opas

marinagrotell@gmail.com

040 768 0591

Hilkka Toivonen

Kotiseutuyhdistyksen opas

hilkka.anneli.toivonen@gmail.com

040 740 6538


Fanjunkars

Aleksis Kiven tie 1

Fanjunkars sijaitsee näyttävällä paikalla keskellä Siuntion kuntakeskusta. Fanjunkars oli Aleksis Kiven koti vuosien 1864-1871 ajan. Fanjunkars jäi sodan jälkeen Neuvostoliitolle vuokratulle Porkkalan alueelle.

Kun alueet palautettiin vuonna 1956, oli Fanjunkarsin torppa poissa, sitä ei ollut olemassa. Se oli mahdollisesti kuljetettu hirsinä jonnekin Neuvostoliittoon. Fanjunkars rakennettiin uudelleen vanhojen valokuvien mukaan vasta 2003-2006.

Lisätietoja


Gårdskullan maatalousmuseo ja kahvila

Gårdskulla 102, 02570 Siuntio

Gårdskullan maatalousmuseo sijaitsee Siuntion kirkonkylässä Gårdskullan kartanon mailla. Gårdskullasta voit löytää tuhansia maatalous museoesineitä ja koneita kuten traktoreita, sekä kahvilan.

Yhteystiedot

Gårdskullan maatalousmuseo

info(at)gardskulla.fi

09 256 1601