Siirry sisältöön

Koulujen iltapäivätoiminta


Siuntion kunta järjestää iltapäivätoimintaa kaksikielisesti Sivistyskampus Siuntion sydämessä koulupäivän jälkeen klo 12.00-17.00. 

Koululaisten iltapäivätoiminnassa lapsille järjestetään ohjattua toimintaa sekä tarjotaan mahdollisuus leikkiin ja yhdessäoloon. Iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä kaikille erityisen tuen piirissä oleville oppilaille. Iltapäivätoimintaa järjestetään Siuntion kunnan peruskoulujen lukuvuoden työaikoja noudattaen. Iltapäivätoimintaan osallistuville lapsille tarjotaan välipala.  

Iltapäivätoimintaan hakeminen ja koulumatkaetuus

Kunnan järjestämään iltapäivätoimintaan hakeminen 

Iltapäivätoimintaan haetaan hakuajan puitteissa Wilman(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kautta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Jos perhe muuttaa kuntaan tai iltapäivätoiminnan tarve ilmenee yllättäen, voi iltapäiväkerhoon hakea varsinaisen hakuajan ulkopuolella. 
 
Lapsen valinnasta iltapäivätoimintaan tiedotetaan Wilman(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) kautta.

Koulumatkaetuus iltapäivätoiminnassa

Iltapäivätoiminnassa noudatetaan voimassa olevia Siuntion kunnan koulukuljetusperiaatteita. Oppilas saa olemassa olevia HSL-linjoja hyödyntäen, käyttää myöhäisempiä vuoroja siten, että voi osallistua kunnan järjestämään kerhotoimintaan ennen koulupäivää tai koulupäivän jälkeen tai kyytiin iltapäivätoiminnasta kotiin.

Maksut

Toiminnasta on määritelty kuukausimaksut, jotka on jaettu kahteen eri maksuluokkaan: 

  • osa-aikainen toiminta klo 15 asti 120 € / kk
  • kokoaikainen toiminta klo 17 asti 180 € / kk

Maksu peritään jokaiselta kuukaudelta, jolloin lapsi on osallistunut toimintaan. Jos iltapäivätoimintaa järjestetään enintään 10 päivänä kuukaudessa, peritään vain puolet maksusta. Jos lapsi ei sairautensa vuoksi voi osallistua iltapäivätoimintaan kalenterikuukauden aikana yli 10 päivänä, peritään maksusta puolet. Jos lapsi on sairautensa vuoksi pois iltapäivätoiminnasta kokonaisen kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, peritään kuukausimaksusta puolet. 

Toiminta-ajan muutos ja paikan irtisanominen

Toiminta-ajan muutos ja paikan irtisanominen on tehtävä kirjallisesti (vapaamuotoinen sähköpostiviesti) sivistystoimistoon osoitteeseen: sivistystoimisto(at)siuntio.fi.

Huoltaja tiedottaa myös iltapäivätoiminnan työntekijöitä asiasta. Muutos tai irtisanominen astuu voimaan seuraavan kalenterikuukauden alusta. 

Kaksi tyttöä keinumassa koulun pihalla olevissa keinuissa aurinkoisellä säällä.
Kaksikerroksinen punatiilinen rakennus, edustalla kiipeilyteline.