Siirry sisältöön

Erikoiskirjastot


Siuntion kirjaston kautta voit rekisteröityä eri kirjastojen, kuten Saavutettavuuskirjasto Celian, Venäjänkielisen kirjaston ja Monikielisen kirjaston asiakkaaksi.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Celian asiakkaaksi voivat rekisteröityä kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian asiakkaana saat Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttöösi. Äänikirjojen lisäksi Celialta voit lainata mm. Pistekirjoja. Celian asiakkaaksi voit rekisteröityä Siuntion kirjastossa. 

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi voit liittyä Siuntion kirjastossa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Tämän jälkeen voit tehdä Venäjänkielisen kirjaston aineiston kaukolainoja maksutta. Tilaamasi aineiston voit noutaa joko Siuntion kirjastosta tai valitsemastasi postin pakettiautomaatista. Venäjänkielisen kirjaston kokoelmissa on aineistoa venäjäksi ja ukrainaksi.

Monikielinen kirjasto

Siuntion kirjaston kautta voit tilata aineistoa lainattavaksi Monikielisestä kirjastosta. Monikielinen kirjasto sijaitsee Helsingissä, mutta sieltä voi tilata maksutta kirjoja muihin kirjastoihin Suomessa. Monikielisen kirjaston kokoelmissa on aineistoja kielillä, jotka ovat harvemmin puhuttuja Suomessa. Siellä ei siis ole aineistoa seuraavilla kielillä: pohjoismaiset kielet, englanti, saksa, ranska, italia, espanja, viro ja venäjä. 

Lisätietoja