Siirry sisältöön

Uimarannat


Störsvikin uimaranta

Kotilahden satama, Pikkala

Suosittu uimaranta sijaitsee entisessä hiekkakuopassa aivan meren tuntumassa. Uimaranta on lapsille sopiva. Kesäisin rannalla palvelee Beach Café Störsvik.

Talvisin on avantouintimahdollisuus uimapaikalla, jolloin on käytettävissä avantouintikoppi.

Störsvikin uimaranta
Störsvikin uimarannan laituri
Beach Café Störsvik

Karskogin uimaranta

Uimarannantie

Karskogin uimaranta on Siuntion seurakuntayhtymän omistama uimaranta pienen ja kirkasvetisen Vikträsk-järven rannalla. Uimarantaa hoitaa Siuntion kunta.

Kesäisin uimaranta tarjoaa paikan myös lasten uimakoululle. Rannalla on laituri ja hyppytorni. Järvessä sijaitsee saari, joka on luonnonsuojelualuetta.

Uimarannalle pääsee parkkipaikalta helposti myös lastenvaunujen kanssa.

Karskogin uimarannan hyppytorni
Karskogin uimarannan hyppytorni
Karskogin uimarannan laituri

Nummijärvi

Lieviöntie 190, Siuntio

Järvinummella, Myllykylän pohjoispuolella lähellä Lohjan rajaa, sijaitsee Nummijärven uimaranta. Ranta on matala ja sopii erityisesti lapsille. Rannalla on kaksi pukukoppia ja huussi.

Nummijärven laituri
Nummijärven uimapaikka

Sandvikenin ranta

Råbergintie 242, Inkoo

Sandvikenin uimapaikka sijaitsee Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueella Siuntion puolella. Suojainen merenlahti ovat nimensä mukaisesti hiekkainen poukama, joissa on hyvät uintimahdollisuudet. Sandvikenin itärannalla on myös mukavia, loivia kalliorantoja. Sandvikenin rannalle pääsee Siuntiosta kävellen tai pyöräillen vanhan vedenpuhdistamon vierestä lähtevää metsätietä pitkin tai kävellen Kolaholmenin parkkipaikka vastapäätä lähtevää polkua pitkin.

Metsätie sivuuttaa kauempana olevan luonnontilaisen pienen Kvarnträsk-järven. Kolaholmenin parkkipaikan polku taas kulkee merenrantaa pitkin vaihtelevassa maastossa ja luonnossa. Sen varrelta löytyy muinaishauta ja Kurubackan kalastajatorpan pihapiiriin kuuluneen rakennuksen raunio. Polku ei sovi liikuntaesteisille. Lyhin ja liikuntaesteisille sopivin reitti on Råbergintieltä Inkoon puolelta.

Rantaa hoitaa Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi ry. Sandviken ei ole virallinen uimaranta eikä sen vedenlaatua mitata.

Sandvikenin ranta

Tjusträsk

Lepopirtintie 80 (Hotelli Siuntion alueella)

Tjusträsk-järven pohjoispäässä pieni uimapaikka, joka soveltuu parhaiten aikuisille. Uimapaikka ei ole kunnan hoidossa eikä sen vedenlaatua mitata.

Tjusträskin uimapaikka
Ilmakuva Tjusträskin uimapaikasta

Huom!

Koirien ja muiden kotieläimien tuominen uimarannoille on kiellettyä.