Siirry sisältöön

Anna palautetta


Palaute kunnalle

Voit antaa palautetta kunnan hoitamista paikoista ja alueista sekä kaikista kunnan palveluista palautesovelluksemme kautta.

Välitämme saamastamme palautteesta ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja palautteeseesi. Siksi toivomme, että jätät yhteystietosi. Palautesovellus ohjaa palautteen suoraan asiasta vastaavalle työntekijälle. Tilastoimme palautesovelluksen kautta tulleen palautteen ja pystymme näin seuraamaan, kuinka paljon palautetta saamme eri aiheista.

Näin käytät palautekanavaa

1. Valitse ensin palautteen aihe

Valinta ohjaa palautteen oikealle henkilölle. Aiheita ovat

Kadut, tiet, parkkipaikat ja toritKunnan ylläpitämien katualueiden kunto ja kunnossapito
KatuvalotMm. sammuneet katuvalot, toive uudesta katuvalaistuksesta
Leikkipuistot, liikuntapaikat, koulujen ja päiväkotien pihatMyös esimerkiksi liikuntahalli, urheilukenttä, uimahalli ja kuntosalit.
Puistot, viheralueet ja uimarannat
Ympäristö ja roskaaminen
Hylätyt ajoneuvot
VesihuoltoKunnan vedenjakelu-, viemäri- ja hulevesiverkkoon liittyvät asiat
Esiopetus ja varhaiskasvatusPäiväkotien ja esikoulujen toiminta
Koulut ja iltapäivätoimintaKoulujen ja koulun jälkeen järjestettävien kerhojen toiminta
Kirjasto- ja kulttuuripalvelutKirjaston palvelut ja kulttuuritoiminta
Nuoriso-, urheilu- ja hyvinvointipalvelutNuorisoon, liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvä kunnan toiminta
Työ- ja yrityspalvelutYrityksiin ja elinvoimaan liittyvä toiminta
Yleinen palauteMuu palaute, jolle yllä olevat luokat eivät sovellu.
Kuvassa palautekanavan aihevalikko. Aiheeksi voi valita 1. Kadut, tiet, parkkipaikat ja torit
2. Katuvalot
3. Leikkipuistot, liikuntapaikat, koulujen ja päiväkotien pihat
4. Puistot, viheralueet ja uimarannat
5. Ympäristö ja roskaaminen
6. Hylätyt ajoneuvot
7. Vesihuolto
8. Esiopetus ja varhaiskasvatus
9. Koulut ja iltapäivätoiminta
10. Kirjasto- ja kulttuuripalvelut
11. Nuoriso-, urheilu- ja hyvinvointipalvelut
12. Työ- ja yrityspalvelut
13. Yleinen palaute

2. Valitse palautteen luonne

Eli esimerkiksi kysymys, kiitos, moite tai idea. Aiheen ja luonteen valinta auttaa meitä tilastoimaan saamaamme palautetta.

Kuvassa palautekanavan valikko, josta valitaan palautteen luonne. Palautteen luonteeksi voi valita kysymyksen, kiitoksen, moitteen, idean tai muun.

2.1. Kartta

Seitsemän ensimmäistä aihetta vievät tämän jälkeen kartalle, johon voit merkitä pisteellä, viivalla ja/tai alueella paikan, jota palautteesi koskee. Jos et halua merkitä mitään kartalle, voit ohittaa sijainnin lisäämisen rastittamalla ylhäällä oikealla sijaitsevan ruudun. Kohta “Ohita sijainnin lisääminen” näkyy aina näytön oikeassa laidassa.

Kuvassa palautekanavan karttatoiminto. Karttaan voi lisätä pisteen, viivan tai alueen. Jos karttaan ei halua merkitä mitään, pitää rastittaa Ohita sijainnin lisääminen -kohta.

3. Kirjoita palautteesi tekstiruutuun

Älä kerro arkaluonteisia tietoja.

Kuvassa palautekanavan tekstiruutu, johon kirjoitetaan palaute. Palautteen pituus voi olla korkeintaan 1000 merkkiä.

4. Lisää kuva

Voit lisätä kuvan laitteeltasi tai ottaa kuvan asiasta, jota palaute koskee. Palautteeseen voi lisätä 1–5 kuvaa. Kuvan lisääminen on vapaaehtoista. Tämä valikko voi näyttää oudolta isolla näytöllä.

Kuvassa palautekanavan kuvanlisäämisvalikko. Tässä kohtaa voi valita, lisääkö kuvan laitteelta vai ottaako kuvan laitteen kameralla. Kuvan lisääminen on vapaaehtoista.

5. Kerro nimesi ja yhteystietosi

Arvostamme saamaamme palautetta ja vastaamme oikein mielellämme palautteeseesi ja kysymyksiisi. Jos rastitat vaihtoehdon Palautteeni saa julkaista, palautteesi sekä siihen antamamme vastaus julkaistaan kunnan karttapalvelussa.

Kuvassa palautekanavan yhteystietolomake. Lomakkeeseen on lisättävä nimi ja säköpostiosoite tai puhelinnumero. Lomakkeessa voi rastittaa kohdan Palautteeni saa julkaista. Lomakkeessa on valmiiksi rastitettuna kohta Haluan henkilökohtaisen vastauksen. Lomakkeessa on rastitettava kohta Hyväksyn palautteen käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Palaute sosiaali- ja terveyspalveluista

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä, eli terveyskeskuksesta, hammashoitolasta, vanhus- ja vammaispalveluista, vanhusten asumispalveluista ja kaikesta sosiaalityöstä. Palaute näistä palveluista annetaan hyvinvointialueelle.

Palaute HSL:lle

Helsingin Seudun Liikenne HSL hoitaa suurinta osaa joukkoliikenteestä Siuntiossa – sekä busseja että lähijunia.

Palaute valtion hoitamista teistä

Uudenmaan ELY-keskus vastaa valtion hoitamien teiden sekä niiden varrella olevien kevyenliikenteen väylien kunnossapidosta. Näitä ovat muun muassa Siuntiontie, Suitiantie, Lappersintie, Nimismiehenmäki ja Kirkkotie.

Kartta joka kertoo, että valtion hoitamia teitä Siuntiossa ovat kantatie 51, Siuntiontie, Suitiantie, Lappersintie, Evitskogintie, Kirkkotie, Nimismiehenmäki, Lempansintie, Flythintie, Grennäsintie, Degerbyntie, Yöviläntie, Kahvimaantie, Lieviöntie, Niemenkyläntie, Annilantie, Karhusuontie, Evitskogintie, Karskogintie, Sjundbyntie, Niittykyläntie ja Itäinen kuninkaantie.
Valtion hoitamat tiet Siuntiossa on merkitty vihreällä ja liilalla. Musta viiva keskellä on Raaseporin ja Espoon tienhoitopiirien välinen raja.

Valtion hoitamat tiet Siuntiossa ovat

Järjestyshäiriöt

Erilaisten järjestyshäiriöiden ja niihin liittyvien rikosten selvittely kuuluu poliisin tehtäviin. Kunnalla ei ole toimivaltaa puuttua järjestyshäiriöihin.