Siirry sisältöön

Kirjastovierailut ja opastukset


Esikoululaisia kirjastovierailulla, kirjastonhoitajalla Mikki Hiiri -pehmohahmo kädessä.

Kirjastolta on mahdollista varata ohjattuja opastuksia ja vierailukäyntejä ryhmällesi. Opastuksista voi tiedustella sähköpostitse informaatikko Viljami Lumikolta. Mahdollisia opastuksia ovat esimerkiksi kirjaston käytön opastus ja tilojen esittely, verkkokirjaston ja e-aineistojen käytön opastus, tiedonhaun opetus ja digiohjaus.

Koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuihin löytyy erillinen ohje alla.

Kirjasto toimii kampuksella koulukirjastona Aleksis Kiven koululle ja Sjundeå Svenska Skolanille, ja lapsiryhmät vierailevatkin ahkerasti kirjastossa. Kirjasto on tärkeä oppimisympäristö perus- ja esiopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Kirjastossa vieraillessa lapset oppivat kirjaston käytöstä ja pääsevät lukuharrastuksen pariin.

Ohje perus- ja esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen ryhmien vierailukäynneille 

Kirjastoon voidaan ottaa yhtäaikaisesti yksi ryhmä omatoimikäynnille. Ryhmäkäynnit ovat mahdollisia ti-pe klo 9.00 – 16.00.

Lähetä ryhmäsi tiedot (luokka tms., ryhmäkoko ja opettajan nimi) sekä haluttu vierailuaika kirjaston sähköpostiin kirjasto@siuntio.fi. Kirjasto kirjaa varaukset ylös kalenteriin ja hyväksyy varaukset, mikäli vapaata kyseisenä ajankohtana on.

Mikäli tarvitsette kirjaston laitteita ryhmäkäynnillä, ilmoittakaa varauksessa myös tarvittava laitemäärä ja laitteen tyyppi.

Nämä ryhmäkäynnit ovat omatoimikäyntejä, joten mikäli ryhmäsi tarvitsee kirjastonkäytön opetusta, tiedonhankinnan opetusta tai digiohjausta kerro siitä erikseen. Ohjauskäynnit sovitaan ja räätälöidään aina tapauskohtaisesti.

Ryhmän vetäjä on aina vastuussa lapsista ja heidän käyttäytymisestään kirjastossa. Omatoimiaikana ei ole kirjaston henkilökuntaa asiakaspalvelupisteessä eikä valvomassa. Kaikille kirjastossa oleville on annettava luku- ja työskentelyrauha, mutta kirjastossa saa nykyään myös jutella ja elämän ääniä saa kuulua. Tilat on jätettävä siistiksi käynnin jälkeen.

Aukioloajat

Kirjaston asiakaspalveluajat

Maanantai 13–19
Tiistai 13-19
Keskiviikko 10–16
Torstai 13–19
Perjantai 10–16

Omatoimikirjasto

Maanantaina 8-20
Tiistai 8-20
Keskiviikko 8-20
Torstai 8-20
Perjantai 8-16
Lauantai 8-16
Sunnuntai 8-16

Käyntiosoite

Asiakaspalveluajat

Maanantai–tiistai 13:00–19:00
Keskiviikko 10:00–16:00
Torstai 13:00–19:00
Perjantai 10:00–16:00

Omatoimikirjaston aukiolo

Maanantai–torstai 08:00–20:00
Perjantai–sunnuntai 08:00–16:00

Lisätietoja