Siirry sisältöön

Yksityistiet


Tässä tarkoitetut yksityistiet ovat sellaisia teitä, joille on jossakin virallisessa toimituksessa perustettu tieoikeus. Niiden hoidosta vastaavat tien osakkaat, eli kaikki joilla on kyseiseen tiehen käyttöoikeus.

Siuntiossa tielautakunnan tehtäviä hoitaa ympäristö- ja rakennuslautakunnan tiejaosto.

Tiejaosto käsittelee yksityistieavustukset ja vanhan yksityistielain (Laki yksityisistä teistä 358/1962) mukaiset ennen 31.12.2018 vireille tulleet sen toimivaltaan kuuluvat asiat. Tiejaosto ei ota vastaan tiekuntien oikaisuvaatimuksia tai toimitushakemuksia 1.1.2019 jälkeen.

Ilmoitusvelvollisuuksia

Vuodenvaihteen jälkeen tiekuntien tulee ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityisrekisteriin tiekuntansa yhteystiedot. Se tapahtuu MML:n kotisivujen kautta erityisellä lomakkeella, joka löytyy mm. täältä.

Toinen ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia yksityisteitä. Yksityistielaki edellyttää, että tiekunnat ja myös järjestäytymättömät tiet toimittavat Digiroadiin tietoja liikenteen ja tien rajoituksista. Digiroad on Liikenneviraston (1.1.2019 alkaen Väylävirasto) kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä.

Lisätietoja Digiroadista löytyy täältä:

Toimitettavia tietoja ovat: tiedot pysyvistä painorajoituksista sekä tiedot liikenteen kielloista ja rajoituksista (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty) ml. mahdolliset lisäkilvet (esim. tonteille ajo sallittu). Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan suostumuksista em. merkkeihin. Tiedot tulee myös toimittaa myös tapauksessa, että tiellä ei ole mitään rajoituksia. Tiedot Digiroadiin toimitetaan sähköpostitse info@digiroad.fi.

Lisätietoa uudesta yksityistielaista:

Maanmittauslaitos, asiakaspalvelu puh +358 29530 1110

asiakaspalvelu(at)maanmittauslaitos.fi

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuodelle 2024

Avustushakemus on oltava kunnassa viimeistään 29.2.2024. Liittäkää mukaan viimeisen vuosikokouksen pöytäkirja ja viime tilikauden tilinpäätös. Avustushakemukset lähetetään osoitteeseen: Siuntion kunta, tietoimitusjaosto, Siuntiontie 504, 02580 Siuntio.