Siirry sisältöön

Materiaalit


Tälle sivulle on koottu tietoja Hinku-hankkeesta sekä kunnan Hinku-toiminnasta

Siuntion kunnan toiminta

HINKU-toimintasuunnitelmasta selviää Siuntion tekemät ja suunnittelemat ilmastotoimenpiteet. Suunnitelma päivitetään säännöllisesti.

Vuosi 2022 HINKU-kuntana on vuosittainen selvitys, jossa kerrotaan edellisvuoden toimenpiteistä sekä tapahtumista.

Energiatehokkuussopimuksen velvoitteisiin kuuluu tehdä toimintasuunnitelma energiatehokkuuden parantamiseksi ja säästötavoitteeseen pääsemiseksi.

Ilmastokyselyssä tiedusteltiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, mitä kunnan tulisi tehdä ilmastotyössään.

Energia-avustukset ja -neuvonta

ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022.

ARA:n myöntämällä avustuksella voidaan esimerkiksi rakentaa sähköautojen (täyssähköautojen ja ladattavien hybridien) latausinfraa.

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.

Kuluttajien energianeuvonta tarjoaa maksutonta opastusta suomalaisille. Kuluttajat voivat ottaa yhteyttä joko valtakunnalliseen Asiaa energiasta -neuvontaan tai maakunnissa toimiviin energianeuvojiin.

Rambollin asiantuntijat tarjoavat ilmaista energianeuvontaa kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uusimaan alueilla.

Energianeuvoja neuvoo sinua energiatehokkuudessa ja uusiutuvassa energiassa Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa Energiaviraston rahoituksella.

Muut linkit

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

Ilmastonmuutostieto yhdestä osoitteesta.

Hiilineutraalisuomi.fi tarjoaa tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja ilmastoviisaan Suomen rakentamiseksi. Sivuilta löytyy esimerkiksi kuntien päästölaskelmat.

Kestävyysloikka on SYKEn (Suomen ympäristökeskuksen) tarjoama ja ylläpitämä alusta ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisujen esittelemiseksi ja levittämiseksi.

Arjen hiilijalanjäljen laskemiseksi voit hyödyntää SYKE:n kehittämää Ilmastodieetti-laskuria. Laskurin avulla voit mitata oman hiilijalanjälkesi eli elämäntapojesi ilmastopäästöt ja saada vinkkejä siihen, miten pienentää hiilijalanjälkeä.