Siirry sisältöön

Tietoa Siuntion kunnasta


Siuntio on kaksikielinen ja lämminhenkinen kunta Länsi-Uudellamaalla, Inkoon ja Kirkkonummen välissä lähellä pääkaupunkiseudun vilskettä, joka on koti moninaiselle kulttuurille, historialle sekä maataloudelle. Siuntiossa voit käyttää sekä ruotsia että suomea keskustelukielenä palveluissa tai ihmisten kanssa.

Siuntio kuuluu täysimääräisesti HSL-alueeseen ja Siuntion asema on Y-junien pääteasema. Tämä tarkoittaa helppoa liikkumista niin junalla kuin busseillakin.

Kulttuuri ja taide ovat aina olleet Siuntiossa suuressa merkityksessä. 
Onhan Siuntio yksi Aleksis Kiven kotipaikoista, sekä Sjundbyn linna, Helene Schjerfbeckin mummola. 

Siuntioon kävijöitä houkuttelevat erilaiset tapahtumat, kuten Siuntio Cup -käsipalloturnaus, Siuntio-päivä, sekä Lux Musicae musiikkitapahtuma. Siuntion nähtävyyksiin kuuluvat mm. Sjundbyn linna, Fanjunkars, Siuntionjoki ja sen Natura-alueet sekä Suitian linna. 

Siuntio on aina ollut tärkeä maatalouskunta ja Siuntiossa toimii muun muassa yksi Suomen suurimmista maataloustiloista nimeltä Gårdskulla, jolla on noin 330 hehtaarin viljelysmaat ja yli 1 000 hehtaaria metsää.

Siuntion historia on todella värikästä ja osaltaan traagista. Siuntio oli puoliksi osana Porkkalan vuokra-aluetta, jonka sisäpuolella tapahtui mittavia tuhoja materiaaliselle kulttuurille, sekä historialle. Suurin osa vuokra-alueen sisäpuolelle jäänyttä on korjattu tai rakennettu uudelleen vuokra-ajan päätyttyä. 

Lisää historiaa ja nähtävyyksiä täällä:

Tilastotietoa Siuntion kunnasta

Väkiluku: noin 6 200 (vuonna 2021)


Suomenkielisyyden osuus väestöstä: 67,8%

Ruotsinkielisyyden osuus väestöstä: 26,8%

Muun kielisten osuus väestöstä: 5,4%


Asuntojen lukumäärä: 2 670 (vuonna 2021)

Kesämökkejä: 817 (vuonna 2022)


Kunnallisvero prosentti: 8,61%