Siirry sisältöön

Yhdistykset

Yhdistysten myyntipöytiä Siunio-päivässä 2022

Siuntiossa on paljon aktiivisia yhdistyksiä, jotka tuottavat harrastuksia ja palveluita kuntalaisille. Löydä täältä itseäsi kiinnostava yhdistys tai harrastus. Moni yhdistys esittäytyy Siuntio-päivänä.


Björnträsk Allmogeförening

Vuonna 1903 perustettu yhdistys on Siuntion vanhin edelleen toimiva yhdistys. Kaikille avoimet wanhan ajan kesäiltamat juhannuksen jälkeisenä lauantaina ovat yhdistyksen ohjelmassa vuoden päätapahtuma. Iltamat kokoavat satakunta iloista juhlijaa junioreista senioreihin yhdistyksen omistuksessa olevaan Björknäsin seurojentaloon. Björknäsin seurojentalo osoitteessa Niemenkyläntie 922, Siuntio, on vuokrattavissa. Varauksista huolehtii Åke Holmlund puh. 050 309 3993, holmlund.ake@gmail.com.

Fanjunkarsintie 11, 02580 Siuntio

Puh. 040 560 6115

laaksonen.merja@kolumbus.fi


Etelä-Siuntion nuorisoseura

Etelä-Siuntiossa toimiva nuorisoseura perustettiin vuonna 1915. Seura järjestää erilaisia tilaisuuksia, esim. loppiaisjuhlat sekä teatteritapahtumia Borgvik seurantalossaan. Seuran jäsenmaksu on 5 €/jäsen tai 20 €/perhe. Talo on vuokrattavissa juhliin tai muihin tapahtumiin. Juhlasaliin mahtuu noin 100 henkeä, kahvioon 25 henkeä.

Itäinen Kuninkaantie 148, 02580 Siuntio

Puh. Vahtimestari 09 298 6181


Hembygdens Vänner i Sjundeå rf

Yhdistys vaalii Siuntion historiaa, kokoaa ja säilyttää esineitä ja asiakirjoja, jotka liittyvät pitäjän historiaan. Kotiseutuyhdistys ylläpitää kotiseutumuseota Siuntion kirkonkylässä (Pappilantie). Se on avoinna heinäkuussa joka sunnuntai ja muina aikoina sovittaessa yhdistyksen oppaiden Hilkka Toivosen tai Marina Grotellin kanssa. Museoalueella on seitsemän rakennusta ja suurin osa esineistä on Fredriksbergin vanhassa kansakoulurakennuksessa. Museoalueella on myös nk. Petroffin mökki sekä parituparakennus, kaksi tolppa-aittaa ja vahtimestarin asunto.

Kotiseutuyhdistys on julkaissut parikymmentä Siuntion historiasta kertovaa kirjaa. Viimeisimpiä voi ostaa museosta tai yhdistyksen oppailta.

Pappilantie 22 B, 02570 Siuntio

Puh. Hilkka Toivonen 040-7406538, Marina Grotell 040-7680591

hilkka.a.toivonen@gmail.com, maringrotell@gmail.com


Inkoon-Siuntion ympäristöyhdistys ry

Luonnonsuojelun ja ympäristönsuojelun yhdistys. Suomenkieliset jäsenet kuuluvat kattojärjestöön Suomen luonnonsuojeluliitto ja ruotsinkieliset kattojärjestöön Natur och Miljö rf.

Itälahdenkatu 22 b A, 00210 Helsinki

Puh. Vappu Heikkinen 050 589 1015

inkoo-siuntio@sll.fi


Keski-Siuntion Martat ry

Paikallinen marttayhdistys, joka kuuluu valtakunnalliseen Marttaliittoon. Puheenjohtajana toimii Carmela Tanner (carmela.tanner@lohja.fi). Martoissa on mahdollisuus uuden oppimiseen, yhdessä tekemiseen, vaikuttamiseen ja elämyksiin. Osallistumalla tuet myös kotien ja perheiden hyvinvointia. Keski-Siuntion martat kokoontuvat keskustan alueella kerran kuussa marttailtaan, jossa on eri teemoja. Järjestämme myös moninaisia yleisötilaisuuksia, ruokakursseja, kirjailijavierailuja, teatterikäyntejä, saunailtoja, myyjäisiä jne.. Teemme myös yhteistyötä toisten marttayhdistysten, kunnan sekä seurakunnan kanssa ja pyrimme tukemaan yhteistyöllä maahanmuuttajia, ikäihmisiä ja lapsiperheitä.

Nummisuutarien tie 4, 02580 Siuntio

Puh. 050 531 1465

hilkka.anneli.toivonen@gmail.com


Kulttuuriyhdistys Konstit ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja ylläpitää kulttuuritoimintaa sekä koota kulttuurin tekijät ja kokijat yhteisölliseen toimintaan Siuntiossa ja lähialueilla. Tarkoituksena on lisätä hyvinvointia kulttuurin ja eri taiteenlajien keinoin, edistää yhdenvertaista osallisuutta sekä paikallisten kulttuurialan toimijoiden yleisiä toimintaedellytyksiä.

Myntiksentie 16, 02570 Siuntio

Hallituksen sihteeri Janne Lahtia: 040-7181678


LC Siuntio-Sjundeå/Charlotat

LC Siuntio-Sjundeå/Charlotat on vuonna 2012 perustettu kansainväliseen lions-organisaatioon kuuluva naisklubi. Kohderyhmämme ovat lapset ja nuoret. Arvomme ovat luotettavuus, auttaminen, yhteisöllisyys ja paikallisuus. Tuemme avustuksin koulun kieliryhmiä ja järjestämme yhdessä muiden toimijoiden kanssa monia tapahtumia. Näistä esimerkkinä Lasten 10-synttärit, Joulukadun avajaiset sekä Auta Lasta, Auta perhettä-ruoka-apukeräykset. Kunnan kanssa olemme perustaneet Jokipuiston sekä käynnistäneet elokuvateatteritoiminnan. Meillä on kummityttö Sri Lankassa, jonka koulutusta tuemme. Seuraa meitä facebookissa LC Siuntio-Sjundeå/Charlotat ja instassa lc_charlotat.


Lions Club LC Sjundeå-Siuntio ry.

Lionsjärjestön toiminta perustuu vapaaehtoiseen työhön. Lionien palvelutoiminta kohdistuu nuorisoon, vanhusväestöön, sotien veteraaneihin ja muihin avun tarpeessa oleviin. Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää. Kaikki lionstoiminta tapahtuu “Me palvelemme” -hengessä.¨Toimimme paikallisesti Siuntion ja siuntiolaisten hyväksi.

c/o Rauli Niemi

Pohjoinen Säästöpankintie 1, 02580 Siuntio

Puh. 0400443942

LC.Sjundea.Siuntio@gmail.com


Mannerheimin Lastensuojeluliiton Siuntion yhdistys ry

Yhdistyksemme koostuu vapaaehtoisista, joilla on halu antaa aikaansa alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen. Yhdistys toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan. Toivomme näkevämme mahdollisimman suuren joukon teitä perhekahviloissamme sekä tapahtumissamme. Ensisijainen informointikanavamme on Facebook, joten kannattaa ottaa sivumme seurantaan. Tavoitteenamme on tarjota lapsiperheitä yhdistävää ja tukevaa toimintaa matalalla kynnyksellä. Yhdistys on mielellään näkyvä osa lapsiperheille kohdistettuja palveluja ja se pyrkii tuottamaan toiminnallaan hyvää mieltä sekä iloa Siuntion asukkaille.

Yksi yhdistyksen kantavista periaatteista on järjestää kuntalaisille toimintaa ja kiinnostavia tapahtumia maksuttomasti. Tätä kautta vaikutamme siuntiolaisten perheiden hyvinvointiin. Haluamme saada mukaan uusia aktiivisia ihmisiä kehittämään toimintaa ja toteuttamaan sitä. Tavoitteenamme on, että kaikki kuntalaiset tuntevat yhdistyksen toimintamuodot ja kokevat, että niihin on helppo osallistua. Jäsenenä pääset vaikuttamaan siihen minkälaista toimintaa tarjoamme perheille. Liity jäseneksi.

Suitia 52 A, 02570 Siuntio

siuntion.yhdistys@mll.fi


Pohjois-Siuntion Martat ry

Pohjois-Siuntion Martat on toiminut vuodesta 1959. Toimintasuunnitelmaan kirjattua ohjelmaa on luentojen, ulkoilun, retkien, tapahtumien ja kesäjuhlan merkeissä vähintään kerran kuussa. Lisäksi osallistumme tilanteen mukaan kutsupohjaiseen ja muuhun ohjelmaan harkinnanvaraisesti. Pohjois-Siuntion Martat toivottaa Sinut tervetulleeksi omaan marttamaailmaansa. Elämme ajassa. Seuraamme ympäristöämme ja teemme juuri meille, lähipiirillemme ja muille siuntiolaisille tärkeitä asioita.

Niemenkyläntie 411, 02570 Siuntio
Puh. 050 099 7726
ulla.pyysalo@gmail.com

Kopulantie 340, 02570 Siuntio

Puh. 050 3060837

laaksonen.merja@kolumbus.fi


Pro Fanjunkars -säätiö

Vuonna 2002 perustetun Pro Fanjunkars-säätiön tarkoituksena on Aleksis Kiven taiteen ja Charlotta Lönnqvistin muiston vaaliminen ja yleisen mielenkiinnon vireillä pitäminen mainittuja henkilöitä ja heidän työtään kohtaan.

Fanjunkarstie 1, 02580 Siuntio

Puh. Sihteeri Hilkka Toivonen 0440 222 646

hilkka.anneli.toivonen@gmail.com


SPR Kirkkonummi – Siuntio osasto

Tervetuloa mukaan harrastustoimintaan, joka tuottaa iloa ja hyvää mieltä! SPR Kirkkonummi-Siuntio -osaston toiminnassa pääset mukaan mm. ystävätoimintaan, ruokajakeluun, ensiaputoimintaan, monikulttuuriseen toimintaan ja keräyksiin. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme tai haluat olla apuna esimerkiksi tapahtumien järjestelyissä, otathan rohkeasti yhteyttä. Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

Ratapihantie 3, 02580 Siuntio

Puh. 0400 511662

kirkkonummi-siuntio@osasto.punainenristi.fi


Siuntio Soi – Musik i Sjundeå

Siuntio Soi järjestää vuosittain Lux Musicae-musiikkifestivaalin. Festivaali yhdistää marraskuun pimeyden ja musiikin valon.

Siuntiontie 739, 02580 Siuntio

Puh. +358407093770

arja.alho@luxmusicae.com


Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry

Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry ylläpitää kiinnostusta keskiaikaiseen historiaan ja elämäntapaan, toimii yhteistyössä muiden siuntiolaisten yhdistysten kanssa ja muiden keskiaikayhdistysten kanssa. Yhdistyksen päätavoitteena on toteuttaa keskiaikaiset markkinat kerran vuodessa Siuntion Pyhän Pietarin kirkon pihamaalla yhteistyössä Siuntion suomenkielisen ja ruotsinkielisen seurakunnan kanssa. FB-sivut löytyvät nimellä Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry.

Puh. 0503305727

siuntionkeskiaikaisetmarkkinat@gmail.com


Siuntion Koskikarat ry – Sjundeå Strömstarar rf

Siuntion Koskikarat – Sjundeå Strömstarar on kaksikielinen partiolippukunta – tervetuloa tutustumaan!

Kalansinkuja 13, 02570 Siuntio

Puh. 0504460058

koskikaratstromstarar @ gmail.com


Siuntion Sisu r.y.

Urheiluseura Siuntion Sisu haluaa edistää siuntiolaisten hyvinvointia luomalla mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen omassa kotikunnassa. Seuran monipuolisesta lajivalikoimasta löytyy sopivia liikuntaharrastuksia eri-ikäisille kuntalaisille. Seura on kasvattajaseura, jonka tavoitteena on liikunnallisten ja terveellisten elämäntapojen tunnetuksi tekeminen ja sitä kautta kuntalaisten kokonaisvaltaisen psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen.

Punatorpankuja 8, 08700 Lohja

siuntionsisu@siuntionsisu.fi


Siuntion Sosialidemokraatit ry-Sjundeå Socialdemokrater rf

SDP:n ihanteena on yhteiskunta, jossa vapaus voittaa alistamisen, humaanisuus suvaitsemattomuuden ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden. Meille demareille tärkeää on työ ja työelämä, julkiset palvelut ja turvalliset asuinympäristöt, heikoimmista huolehtiminen, ympäristöongelmien poistaminen sekä sivistyksen vaaliminen.

Sudenkaari 47 B 14, 02580 Siuntio

mika.maenpaa-louekoski@kotiposti.net


Siuntion Sukututkijat ry

Ovatko juuresi hukassa? Tervetuloa mukaan yhdistykseemme.

Fallintie 145, 02580 Siuntio

Veikko Holvio
Puh. 0500604512

veikko.holvio@kolumbus.fi


Siuntion Venekerho

Yli 40-vuotias venekerhomme on perustetettu vuonna 1975. Tällä hetkellä kerhossamme on jäseniä lähes 300 ja satamassamme on lähes 200 venepaikkaa. Satama on läntisen Suomenlahden Pikkalan lahdella. SVBK kuuluu Suomen Purjehdus ja Veneily ry:hyn. Venekerho julkaisee vuosittain myös kerholehden.

Nybackantie 2A, 02450 Sundsberg

Puh. +358400418579

toimisto@siuntionvenekerho.fi


Siuntion musiikkiyhdistys ry

Musiikkiyhdistys tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden harrastaa ja kehittyä niin soittamisessa kuin laulamisessa, sekä mahdollisuus opiskella myös musiikin perusteita. Tarjoamme opetusta eri instrumenteissa yksilöllisesti.

Tavonintie 4, 02580 Siuntio

Puh. 0407455755

tarjary@gmail.vom


Siuntion seniorit ry

Yhdistys on perustettu 1990. Yhdistys järjestää virkistystoimintaa senioreille. Toimintaamme kuuluu tapaamisia kahvittelun, bingon ja seurustelun merkeissä kaksi kertaa kuukaudessa, sekä teatteri- ja kylpylämatkoja. Lisäksi osallistumme Siuntiossa kunnan ja seurakunnan järjestämiin tapahtumiin.

Koulutie 2A5, 02580 Siuntio

Puh. 040 5198897


Siuntion sitoutumattomat ry

Yhdistys on perustettu vuonna 1983 ja sen tehtävänä on ollut siuntiolaisten asioiden hoitaminen ilman puoluepoliittista edunvalvontaa. Yhdistyksemme on poliittisesti sitoutumaton emmekä saa puoluetukea tai muuta vaalirahoitusta. Yhdistyksemme talous pohjautuu pelkästään jäsenmaksutuloihin. Yhdistyksemme tavoite on keskittyä työskentelemään Siuntion kuntalaisten hyvinvoinnin puolesta, sekä parantaa kuntarakenteen kehittymistä meidän kaikkien elämänlaatua kohottaen.

Siuntion kunnan palvelurakenteet ovat nyt voimakkaassa murrosvaiheessa ja on erityisen tärkeätä huolehtia kuntalaisten paikallisista palveluista ja eduista. Pyrimme aina ottamaan kantaa päätöksiin asiapohjalta. Olemme tuoneet esille siuntiolaisten osoittamia ongelmia kunnan lautakunnissa ja päätöksiä tekevissä toimielimissä. Kunnanvaltuustoaloitteilla ajamme yhdistyksellemme ja kuntalaisille tärkeitä asioita eteenpäin.

Hiihtäjäntie 3, 02580 Siuntio


Siuntion sosialidemokraatit

SDP:n ihanteena on yhteiskunta, jossa vapaus voittaa alistamisen, humaanisuus suvaitsemattomuuden ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden. Meille demareille tärkeää on työ ja työelämä, julkiset palvelut ja turvalliset asuinympäristöt, heikoimmista huolehtiminen, ympäristöongelmien poistaminen sekä sivistyksen vaaliminen.

Haagankaari 7, 02580 Siuntio

kristian.parviainen@gmail.com


Sjundeå Badminton Boys and Girls rf

Sulkapalloseura Siuntiossa. Puheenjohtaja Thomas Danielsson +358 40 5525024

Evitskogintie 805, 02550 Kirkkonummi


Sjundeå IF

Sjundeå IF on Siuntion suurin kansanliike. Toiminnassa mukana satoja siuntiolaisia käsipallon ja yleisurheilun parissa. Käsipallo on hieno, hauska ja vauhdikas pallopeli, joka sopii hyvin lapsille ja nuorille. Toiminnassa ja valmennuksessa seuraamme Olympiakomitean Tähtiseuran arvoja ja ohjeita.Toiminta on myös kaksikielistä. Ota yhteyttä joukkueenjohtajaan, niin otamme sinuun yhteyttä ja etsimme sinulle joukkueen. Näin pääset mukaan käsipalloharrastukseen. Myös yleisurheilulla harjoitukset ympäri vuoden, niistä voit olla nuorisovastavaan yhteydessä. Tervetuloa mukaan!

Aleksis Kiven tie 7, 02580 Siuntio

Puh. 050 5298525

info@sif.fi


Sjundeå Pensionärer

Föreningens uppgift är att verksamt arbeta för sina medlemmars trivsel, tillvarata och befrämja deras allmänna och gemensamma intressen.

Billskogintie 8A 5, 02580 Sjundeå

Puh. +358 50 64000

sjundea.pensionarer@gmail.com


Sjundeå gymnastikförening

SGF on nuorekas ja elinvoimainen yhdistys, joka järjestää liikuntaa lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille. Ohjelmassa on voimistelua, kuntoliikuntaa, tanssia, telinevoimistelua, parkouria, joogaa, kahvakuulaa, kuntonyrkkeilyä, LAVIS®-tunteja ja paljon muuta. SGF järjestää myös lasten hiihto- ja kesälomien liikuntaleirejä. Liikuntatunnit ovat pääsääntöisesti kaksikielisiä, osa tunneista ohjataan pelkästään suomeksi tai ruotsiksi. Tervetuloa mukaan!

Koulutie 3, 02580 Siuntio

Puh. +358400 977 170

info@sgfsport.org


Störsvikin asukasyhdistys

Yhdistys on perustettu vuonna 2004 ja sen kotipaikka on Siuntion kunta. Yhdistys on ei-poliittinen yhdistys. Tarkoituksena on Störsvikin asukkaiden elämänlaadun ylläpitäminen, asukkaiden asuinympäristön kehittäminen ja viihtyisyyden säilyttäminen jäsenten toivomuksien mukaisesti. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys  ylläpitää suhteita, tekee yhteistyötä Siuntion kunnan, alueella vaikuttavien toimijoiden ja Asuntosäätiön kanssa, sekä kehittää ja ottaa kantaa alueeseen liittyviin kysymyksiin. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Störsvikin alueella vakituisesti asuva asukas tai alueella olevan kiinteistön tai asunto-osakeyhtiön osakkeen omistaja, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.

Tenniskalliontie 16, 02580 Siuntio

hallitus@storsvik.com


Tomo-Do ry

Tomo-Do ry on vuoden 2017 lopussa Siuntiossa toimintansa aloittanut karateseura. Haluamme mahdollistaa monipuolisen karateharrastuksen Siuntiossa eri ikäryhmille.

Huomioimme erilaiset harrastajat toiminnassamme, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus harrastaa karatea omista lähtökohdistaan ja taustoistaan riippumatta. Karate sopii niin lapsille kuin nuorille, samoin erinomaisesti aikuisille sekä varttuneille harrastajille, sillä huomioimme harjoittelussa mm. iän tuomat vaikutukset harjoitteluun. Karaten tekniikka ja karaten tyylisuuntaorganisaatio on Tayo-ryu kollegio.

Sudenkaari 19, 02580 Siuntio

Puh. +358503045961

jyrki.latomaki@kolumbus.fi


Uudenmaan keliakiayhdistys

Yhdistyksen tavoitteena on edistää keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia. Haluamme motivoida sairauden hyvään hoitoon tarjoamalla tietoa ja vertaistukea.

Runeberginkatu 15 A 1, 00100 Helsinki

uudenmaankeliakiayhdistys@outlook.com