Siirry sisältöön

Kunnanhallitus: Uudella kunnanjohtajalla pitää olla kunta- ja johtamiskokemusta sekä hyvä kielitaito

Siuntion kunnantalo kesäpäivänä, lipputangossa liehuu sateenkaarilippu

Siuntion uudella kunnanjohtajalla pitää olla virkaan soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä käytännön kokemus kunnallishallinnosta ja -taloudesta sekä hyvä molempien kotimaisten kielten taito. Näin Siuntion kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle.

Lisäksi uudelta kunnanjohtajalta edellytetään muun muassa julkisen sektorin tuntemusta, näyttöä käytännön henkilöjohtamisesta sekä kokemusta muutosjohtamisesta ja strategialla johtamisesta, näkemystä tulevaisuuden kunnasta ja elinkeinoelämän tuntemusta. Kunnanjohtajalla pitää myös olla hyvät verkostoitumis-, yhteistyö- ja viestintätaidot.

Kunnanjohtajan kelpoisuusehdot on valmistellut haastatteluryhmä, jonka kunnanhallitus nimitti huhtikuussa. Kunnanvaltuusto päättää kelpoisuusehdoista kesäkuussa.

Virka hakuun elokuussa

Siuntion kunnanjohtajan virka tulee hakuun elokuun puolessa välissä. Nykyinen kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden aikana.

– Siuntio tarvitsee johtajan, jolla on taito pitää rattaat liikkeellä paikallisesti samalla kun hänellä on kyky luotsata kuntaamme kiinteästi sekä pääkaupunkiseutuun että Länsi-Uuteenmaahan kuuluvana kasvukuntana, sanoo haastatteluryhmän puheenjohtaja, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Laaksonen.

– Meille on tärkeää, että kunnanjohtajamme edistää ja kannustaa kunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välistä rakentavaa vuoropuhelua ja vahvaa luottamusta, Laaksonen lisää.

Voisi aloittaa maaliskuussa

Kunta käyttää rekrytoinnissa apunaan myös rekrytointiyritystä. Tarkoituksena on, että kunnanvaltuusto tekee valinnan marraskuussa ja että uusi kunnanjohtaja aloittaisi maaliskuun alussa. Näin uusi kunnanjohtaja ehtisi työskennellä yhdessä edeltäjänsä kanssa noin kuukauden ajan.

Siuntio on 6 200 asukkaan kokoaan isompi kunta Länsi-Uudellamaalla ja kuuluu pääkaupunkiseudun kasvuvyöhykkeeseen. Lähijunat ja -bussit liikennöivät HSL-alueeseen kuuluvaan Siuntioon. Siuntio on elävän kaksikielisyyden aluetta, jossa kieliryhmät tulevat hyvin toimeen keskenään.