Siirry sisältöön

Ennakkoäänestys EU-vaaleissa alkaa keskiviikkona 29.5.

Kirjaston ulko-ovi, jonka edessä on kyltti jossa lukee ennakkoäänestys
Siuntiossa voit äänestää ennakkoon kunnankirjastossa, joka sijaitsee Sivistyskampus Siuntion sydämessä.

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29.5. ja päättyy tiistaina 4.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.6.

Äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella tai Suomessa asuvalla ja äänioikeusrekisteriin ilmoittautuneella EU-​kansalaisella, joka viimeistään vaalin vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Kun menet äänestämään, tarvitset mukaasi voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen tai muun vastaavan passikuvalla varustetun voimassa olevan asiakirjan. Jos sinulla ei ole tällaista henkilöllisyysasiakirjaa, poliisi antaa maksutta vaaleja varten tilapäisen henkilökortin (hankit itse kaksi passikuvaa).

Ennakkoäänestys kirjastossa

Siuntiossa ennakkoäänestys järjestetään kunnankirjastossa Sivistyskampus Siuntion sydämessa, Puistopolku 2B.

Ennakkoäänestyspaikka on avoinna:
Ke–pe 29.–31.5.202410:00–18:00
La–su 1-2.6.202410:00–14:00
Ma–ti 3-4.6.202410:00–18:00

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa. Ennakkoäänestyspaikkoja on muun muassa Lohjalla K-Citymarketissa ja pääkirjastossa, Kirjastotalo Fyyrissä Kirkkonummella, Ainoan, Sellon, Entressen och Prisma Olarin kauppakeskuksissa Espoossa ja eduskunnan Pikku parlamentin infokeskuksessa, Keskustakirjasto Oodissa ja Itiksen, Mall of Triplan, Redin ja Ruoholahden kauppakeskuksissa Helsingissä.

Kotiäänestys

Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Tällöin hänen luokseen saapuu sovittuna ajankohtana kunnan keskusvaalilautakunnan nimeämä vaalitoimitsija, joka ottaa äänestyksen vastaan.

Ilmoittautumisen kotiäänestykseen voi tehdä kirjallisesti tai puhelimitse keskusvaalilautakunnalle, os. Puistopolku 1, 02580 Siuntio, puh. 050 386 0803 (vaihde 09 2606 11). Ilmoittautumisaika kotiäänestykseen päättyy tiistaina 28.5.2024 klo 16.00.