Siirry sisältöön

Maavoimat harjoittelevat puolustamista Uudellamaalla 24.–31.5.2024

Maavoimat harjoittelevat.
Maavoimat harjoittelevat.

Maavoimat harjoittelevat Etelä-Suomessa 24.–31.5.2024. Harjoitukseen osallistuu noin 4900 sotilasta sekä noin 900 ajoneuvoa, joihin lukeutuu myös taistelu- ja rynnäkköpanssarivaunuja.  Harjoituksen toiminnallinen vaihe on 26.–31. toukokuuta 2024. Sapeli 1/24:ksi nimetty harjoitus tapahtuu Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä useilla paikkakunnilla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Riihimäellä, Raaseporissa, Hangossa, Kirkkonummella, Vihdissä, Siuntiossa ja Hattulassa.

– Harjoittelemme laajalla alueella Etelä-Suomessa, mikä mahdollistaa joukkojen monipuolisen yhteistoiminnan harjoittelun ja osaamisen soveltamisen,  sanoo Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Matti Honko.

Hänen mukaansa vuosittain järjestettävä loppusotaharjoitus on vaativa kokonaisuus niin kantahenkilökunnalle kuin varusmiehillekin.

Harjoittelu tapahtuu Puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi julkisilla ja yksityisillä mailla.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökiväärit. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin, joten harjoituksesta voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä.