Siirry sisältöön

Lisää bussivuoroja Störsvikiin ja Kirkkonummelle kesäksi

Lyhyt bussi ja normaalimittainen bussi Siuntion sydämen pysäkillä.

Siuntion bussiliikenne saa kesäksi 2024 huomattavan päivityksen, kun 182A:n vuorotarjontaa lisätään merkittävästi. merkittävästi. Linja 182A kulkee Kirkkonummelta Siuntion uimahallille ja takaisin. Kesän aikana viikonloppuyhteydet (la–su) Siuntion ja Kirkkonummen välillä kaksinkertaistuvat aiempaan verrattuna 17.6. alkaen. Uusi aikataulu parantaa mahdollisuuksia käydä Siuntion uimahallissa sekä pääkaupunkiseudulla viikonloppuisin.

Linjan 182A kesäaikataulu 17.6. alkaen

Lähdöt Kirkkonummelta: klo 10.00, 13.00 (uusi), 16.00 ja klo 18.30 (uusi). Paluureitillä Siuntion uimahallilta Kirkkonummelle lähdöt ovat klo 10.30, 13.30 (uusi), 16.30 ja klo 19.00. Merkittävä huomio on, että Kirkkonummella tarjotaan vaihtoyhteys junaan Helsingin suuntaan. Vuorolisäys tulee palvelemaan kattavammin ja monipuolisemmin vapaa-ajan liikkumista.

Lisäksi 17.6.2024 otetaan käyttöön uudet reittivariantit Karskogiin kulkevilla linjoilla 913 AK ja 913BK, kun reiteille lisätään käynti Störsvikissä. Reittimuutos laajentaa matkustajien mahdollisuuksia liikkua kuntakeskuksesta suosituille Karskogin ja Störsvikin uimarannoille. Uimareille tämä tarkoittaa noin kahden tunnin oleskeluaikaa rannoilla.

Matkustajilta kerätään palautetta ja kommentteja kesän liikenteestä sekä vuorolisäyksistä tulevaisuuden reittisuunnittelua varten, jotta palveluita voidaan jatkuvasti kehittää.

Siuntion kesäaikataulut löydät kokonaisuudessaan Reittioppaasta ja osoitteesta HSL.fi.

Lähijuna Siuntion asemalla.
Siuntiosta kulkevat lähijunat korvataan busseilla 24.6.–28.7.

Rantaradan liikenne poikki viisi viikkoa juhannuksesta

Rantaradan junaliikenteessä on lyhyitä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa sekä pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. Lisäksi syksyllä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja. Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Siuntion, Kauklahden ja Kirkkonummen suuntaan.

Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla 211E, 211U, 211X ja 213X. E-, U-, L- ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. Siuntiota koskevat korvaavat bussivuorot ovat Y-junaa korvaava 249Y sekä 211X. Ajantasaiset aikataulut, reitit ja lisätiedot ovat saatavilla HSL reittioppaasta.

Katkot liittyvät Espoon kaupunkiratahankkeeseen, jossa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Valmistuessaan kaupunkirata parantaa täsmällisyyttä Kirkkonummen ja Espoon suunnan lähijunaliikenteessä sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteessä ja vähentää häiriötilanteita.