Siirry sisältöön

Siuntion kunnalle myönnetty kansainvälisyysrahoitusta: Erasmus+-akkreditointi 2024–2027 

Opetushallitus on myöntänyt Siuntion kunnalle Erasmus+-akkreditoinnin 1.2.2024 alkaen. Akkreditointi mahdollistaa systemaattisen ja laadukkaan kansainvälisyystoiminnan kaikille varhaiskasvatuksen, esi-ja perusopetuksen yksiköille Siuntiossa. Akkreditoinnin myötä Siuntion kunta on varmistanut itselleen vuosittaisen Erasmus+-rahoituksen kansainvälisyys- ja liikkuvuustoimintaan vuosille 2024–2027.   

Akkreditointi mahdollistaa korkealaatuisten oppimiseen liittyvien liikkuvuustoimintojen toteutuksen osana organisaation kehittämistä. Akkreditoinnin avulla varmistetaan yhdenvertaiset kehitysmahdollisuudet oppijoille, opettajille ja muulle koulutushenkilöstölle. Akkreditointia varten Siuntion kunnan sivistysosasto on laatinut pitkäjänteisen kansainvälisyyssuunnitelman, jonka keskeiset tavoitteet ovat:  

Vuosina 2024-2027 toteutetaan säännöllisesti Erasmus-tavoitteiden mukaisia oppilaiden ja henkilöstön liikkuvuustoimintoja (esimerkiksi vierailuja muissa maissa) ja kehitetään kansainvälisyystoimintaa Siuntiossa. Lisäksi kuntaan luodaan kieli- ja kulttuuripolun rinnalle kansainvälisyyspolku varhaiskasvatuksesta yläkouluun.   

Oppilaita tullaan myös osallistamaan kansainvälisyystoiminnan suunnitteluun. Toukokuun aikana varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen lasten kanssa keskustellaan kansainvälisyydestä ja heiltä kysytään mielipiteitä ja toiveita kansainvälisyystoimintaan liittyen. 

Lue lisää akkreditoinnista oheisesta esitteestä: