Siirry sisältöön

Siuntion keskustaan rakennetaan väliaikainen kesäpiha

Aavikosta pörriäisten paratiisiksi – väliaikainen kesäpiha rakentuu kesäkaudeksi Siuntion keskustaan. Sen tavoitteena on toimia asukkaiden ja vierailijoiden kohtaamispaikkana. Siuntion kesäpihan avajaisia vietetään Siuntio-päivien aikaan 8.6. 

Kesäpiha rakennetaan kunnantalon pihan viereen. Kesäpihaan siirtyy aikaisemmin hieman sivussa ollut kesäinen konttibaari Nuca Bar & Café palveluineen ja terasseineen. Nucan edustalle asennetaan siirtonurmi, ja sen terassia rajaavat siirrettävät istutuslaatikot. 

– Odotamme innolla uutta paikkaamme kesäpihalla, jonka Siuntion kunta on meille tarjonnut. Uskomme, että pystymme uudella sijainnilla ja uudistetulla terassilla palvelemaan paremmin kuntalaisia sekä luomaan uudenlaisia tapahtumia heidän iloksensa, sanovat Nucan yrittäjät Henrik Nurminen ja Joonas Vihinen

Myyntipaikkoja ja istutuksia

Kesäpihalle on myös varattu tilaa myyntipaikoille ja ruokarekoille. Tilaa on myös viihtyisään oleskeluun. Kesäpihalle ja Aktia-talon viereiselle kujalle tulee penkkejä ja istutusaltaita, joissa eri korkuista kasvillisuutta.  

– Kesäpihan tavoitteena on tukea keskustan yrittäjien toimintaa, lisätä yleistä viihtyisyyttä, parantaa pörriäisten elämää sekä antaa oppia pitkän tähtäimen keskustasuunnitelmiin, sanoo elinvoimapäällikkö Kaisa Kivelä

Hänen mukaansa Siuntion keskusta kaipaa pitkän aikavälin suunnittelua tullakseen eläväksi urbaaniksi kyläksi. Tähän tähdätään käynnissä olevalla kaavarunkotyöllä.  

– Väliaikaiset rakenteet ja toiminnot kuten nyt rakennettava kesäpiha lisäävät viihtyisyyttä lyhyellä aikavälillä ja ovat hyödyksi myös kaavarunkotyössä, Kivelä toteaa. 

Kartassa näkyy, että kesäpihalle suunnitellaan niittyä, nurmikkoa ja sorapintaista aluetta. Nuca Bar & Cafe sijoittuu kunnantalon viereen.
Kesäpihasta tehty suunnitelma tarkentuu vielä. Alareunassa on sivistystoimisto ja kunnantalo, ylhäällä oikeassa reunassa liikekeskus ja Capella.

Kesäpihan reunalle niitty

Kesäpihasuunnitelmassa kukkaniitty rajaa kesäpihaa pohjoisen ja lännen suuntaan. Niitty on polveileva ja rikkoo tilan kenttämäisyyttä. Linja-autopysäkiltä niityn reunaa seurailemalla pääsee Puistopolulle. Niityn halkoo kolme kävelyväylää, jotka mahdollistavat kulun niityn läpi.  

– Ajatuksena on, että kesäpiha on sen aikaa käytössä, kunnes pysyvää puistomaista keskusaukiota aletaan rakentaa. Tänä vuonna tehdään kesäpihan pohjatyöt. Ensi vuonna tehdään uudet kylvöt, ja pihaa muutetaan sen mukaan, millaista palautetta saadaan ensimmäisestä vuodesta, Kivelä jatkaa. 

Kesäpiha tarjoaa kaikenikäisille ympäristön, jonne voi tulla istahtamaan terassille, järjestää omaa toimintaa, tehdä torimyyntiä tai järjestää puistojoogaa nurmialueella.

Yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä

Nucan Nurminen ja Vihinen toivovat, että kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset ottavat heihin yhteyttä, kun he suunnittelevat tapahtumaa ensi kesäksi.  

– Olemme mielellämme mukana kaikessa, mikä tuo iloa ja eloa kuntaan sekä sen uudelle kesäpihalle ja autamme kaikessa missä pystymme. 

Tapahtumia on hyvä yhteensovittaa Nucan kanssa, mutta tilanvaraukset tehdään kunnan kautta. Kunta tiedottaa tilanvarauksista myöhemmin keväällä.  

Ensi kesäksi suunnitellaan ainakin iltatoria kerran kuussa sekä venetsialaisia elokuun loppuun. 

Lisätietoja