Siirry sisältöön

Jytta Poijärvi-Miikkulaisesta Siuntion ensimmäinen kuntakehitysjohtaja

Siuntion kunnanhallitus on valinnut filosofian maisteri Jytta Poijärvi-Miikkulaisen kuntakehitysjohtajaksi. Virka on vasta perustettu, joten Poijärvi-Miikkulainen on sen ensimmäinen haltija.

Tehtävään oli seitsemän hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa myöhemmin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja, kunnanjohtaja ja henkilöstöpäällikkö haastattelivat kahta hakijaa.

Osaamisen, kokemuksen ja haastatteluissa saadun vaikutelman perusteella haastatteluryhmä katsoi Jytta Poijärvi-Miikkulaisen tehtävään sopivimmaksi. Hänellä on tehtävään soveltuva koulutus ja laaja kokemus kunta-alan elinvoiman kehittämisen tehtävien menestyksellisestä hoitamisesta.

Kelpoisuusehtoina olivat soveltuva ylempi korkeakulututkinto sekä perehtyneisyys toimialueen asioihin, käytännössä saavutettu johtamiskokemus ja suomen kielen ja ruotsin kielen hyvä taito. Hakijoilta toivottiin myös erinomaisia johtamisvalmiuksia, kykyä ja näkemyksellisyyttä koko kunnan kehittämiseen, kykyä oman toimialueen strategiseen kehittämiseen, kykyä luoda toimialueen toimintaa tukevaa verkostoa sekä hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot.

Poijärvi-Miikkulainen on aiemmin toiminut muun muassa Turun seudun kehitys Oy:n toimitusjohtajana, Kaarinan Kehitys Oy:n toimitusjohtajana, elinkeinopalveluiden erityisasiantuntijana Porin kaupungilla ja kehittämispäällikkönä Posek Oy:ssä.

Kuntakehitysjohtajan alaisuuteen perustetaan kuntakehitysosasto vuoden vaihteessa. Kuntakehitysosaston toimialaan kuuluvat kunnan työllisyyden ja elinkeinotoimen asiat, maankäytön kehittäminen ja liikenneasioiden kehittäminen. Kuntakehitysosastolle siirtyvät elinvoimapäällikkö ja maankäyttöpäällikkö.