Siirry sisältöön

Störsvikiin kaavoitetaan uusi asuinalue golfkenttien keskelle

Kartta suunnitellusta Pickala golfin vapaa-ajan asutus alueesta.

Siuntion Störsvikissä käynnistyy asemakaavoitus uusien toimintojen sijoittamiseksi Pickalan vapaa-ajankeskuksen alueelle. Rock Properties Oy ja Rock Course Oy suunnittelevat 45 hehtaarin alueelle yhdeksänreikäistä golfkenttää ja tontteja hotellille sekä yli sadalle asunnolle. Kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa ja molempien yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen allekirjoittivat sopimuksen kaavoituksen käynnistämisestä tänään.

– Tämä on hieno hanke, joka lisää kunnan elinvoimaa ja alueen vetovoimaa, Isotupa sanoo.

Rock Properties Oy:n ja sen tytäryhtiön Rock Course Oy:n omistavat perhe- ja sijoitusyhtiöidensä kautta Pickalassa asuvat golffarit Kari Karvinen ja Jussi Nurmio.

– Haluamme kehittää Siuntiota ja erityisesti Pickalan aluetta, omaa kotiseutuamme, Kari Karvinen kertoo.

Asuinalue golfkenttien väliin

Yhtiöt suunnittelevat Pickala Rock Resort(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -nimellä kulkevaa uutta asuinaluetta. Alue sijaitsee(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Pickala Golfin Forest- ja Park -kenttien välissä. Alueelle on tarkoitus kaavoittaa tontteja yli sadalle asunnolle. Tonteista suurin osa on omakotitaloille ja osa yhtiömuotoiselle rakentamiselle, esimerkiksi rivitaloille tai minivilloille. Tontit pyritään kaavoittamaan ainakin pääosin vakituisen asumisen tonteiksi.

Rock Resortin suunnitelmissa omakotitalotontit ovat kooltaan 850–3 750 m2 ja niiden rakennusoikeudeksi tavoitellaan 150–600 kerros-m2. Yhtiömuotoisessa rakentamisessa yksittäisten asuntojen koot alkavat 50 m2:stä.

Tavoitteena maailman paras par3-kenttä

Asuinalueen keskelle rakennetaan yhdeksänreikäinen par3-golfkenttä Rock, joka avataan alkukaudella 2025.

– Tarkoituksenamme on tehdä siitä maailman parhaimman par3-kentän. Budjetti on kymmenen miljoonaa euroa ja kattaa maa-alueen, kentän rakentamisen, pysäköintialueen, klubitalon ja muut tarvittavat rakennukset, sanoo Karvinen.

Golfkentän rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Rock-kentästä tulee olennainen osa Pickalan golfkeskusta ja sen tarjoamaa. Pickalasta tulee Rock-kentän myötä Manner-Euroopan suurin yhtenäinen golfkeskus.

Paikka uudelle hotellille ja ravintolalle

Rock Resort -hankkeen osana kaavoitetaan paikka myös hotellille. Tavoitteena on golffareille, muille ulkoilijoille ja matkailijoille suunnattu laadukas sportti- ja hyvinvointivetoinen boutique-hotelli, jossa asukkaat asuvat minivilloissa. Rock-kentän klubitalo ravintoloineen palvelee golfpelaajia, hotellin vieraita ja alueen asukkaita.

 Karvinen arvioi, että uusien asukkaiden ja hotellivieraiden aktiivisuus eri vuodenaikoina lisääntyy ja voi mahdollistaa klubitalon ravintolan toiminnan ympäri vuoden.

Alueella on voimassa oleva yleiskaava. Nyt valmistellaan asemakaava. Kaavoitusprosessi kestää vähintään vuoden. Rock Properties ja Rock Course vastaavat maanomistajina asemakaavan laatimisen kustannuksista.

Kun asemakaava valmistuu, alueelle rakennetaan tiet ja kunnallistekniikka. Teistä ja kunnallistekniikasta sovitaan erillisessä maankäyttösopimuksessa.