Siirry sisältöön

Uimahalli avattiin – anna palautetta!

...Invest Oy:lle mahdollisti uimahallin avaamisen. Siuntion kunta on vuokrannut uimahallin, kuntosalin ja liikuntasalin Siuntio Investiltä. – Uimahallin avaaminen on strateginen panostus kunnan elinvoimaan ja kuntalaisten hyvinvointiin. Hotelli-uimahalliyhdistelmä luo muillekin yrityksille toimintamahdollisuuksia...

Paula Kivekäs vasemmalla ja Eero Kling oikealla Uimahallin avajaisissa

Siuntiolaiset saivat taas mahdollisuuden ympärivuotiseen uintiin, kun Siuntion kunta avasi uimahallin maanantaina. Uimahalli avattiin aiemmin Siuntion kylpylänä tunnetun Hotelli Siuntion tiloihin.

Uimahallista ja kuntosalista voit antaa palautetta palautelomakkeella(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Kolme vuotta kiinni

Kylpylähotellia kiinteistössä pyörittänyt Scandic sulki hotellin ja kylpylän, kun koronapandemia iski. Kiinteistö tuli myyntiin, kun Scandicin vuokrasopimus loppui viime vuonna.

Kiinteistön myynti Siuntio Invest Oy:lle mahdollisti uimahallin avaamisen. Siuntion kunta on vuokrannut uimahallin, kuntosalin ja liikuntasalin Siuntio Investiltä.

– Uimahallin avaaminen on strateginen panostus kunnan elinvoimaan ja kuntalaisten hyvinvointiin. Hotelli-uimahalliyhdistelmä luo muillekin yrityksille toimintamahdollisuuksia ja kuntalaiset saavat paremmat puitteet liikkua ja kuntoilla, sanoo kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

Lisää korjauksia tiedossa

Moni kuntalainen on odottanut uimahallin aukeamista innolla. Sivistysjohtaja Eero Kling kertoo, että uimahallin avaamiseen liittyi monenlaista valmistelua. Ensin oli perehdyttävä siihen, mitä uimahallin pitäminen vaatii. Pesu- ja allastiloissa oli tehtävä erilaisia korjauksia. Altaista löytyi vuotokohtia, jotka oli korjattava ja kolmeen saunaan oli vaihdettava lauteet. Uimahalliin ja kuntosalille asennettiin myös uudet valvontakamerat.

– Viimeisimpänä on hankittu allasimuri, joka on lauantaihin asti imuroinut altaita, Kling sanoo.

Vielä lisää korjauksia on tiedossa heinäkuussa, jolloin uimahalli on suljettu muutaman viikon ajan.

Uinninvalvojia kurssitettiin

Uimahallin avaamisessa yhtenä haasteena oli henkilökunnan rekrytointi. Kunta kurssitti uinninvalvojia ennen hallin avaamista. Kurssi aloitettiin tiukoissa olosuhteissa, sillä altaiden vesi ei vielä ollut lämmintä kurssin alkaessa.

– Lisäksi meillä työskentelee aikaisemmin uinninvalvojina toimineita henkilöitä ja aloitamme toiminnan turvallisin mielin, sanoo hyvinvointipäällikkö Paula Kivekäs.

Uimahallissa on kaksi allasta käytössä, kuntouintiallas ja vesiliikunta-allas. Vesiliikunta-altaan viereen on suunnitteilla näyttö, jolla esitetään vesijumppavideoita. 

Siuntiolaisille tutut ulkoallas ja vastavirtauintilaite eivät ole käytössä. Ulkoallas ei ole käyttökunnossa eivätkä vastavirtalaitteet täyttäneet nykyisiä turvallisuusnormeja. Höyrysauna odottaa vielä varaosia.

Kuntosali täydentää tarjontaa

Uimahallin yhteydessä oleva kuntosalin täydentää kunnan tarjontaa entisestään. Kuntakeskuksen liikuntahallin pieni kuntosali on yhdistysten varattavissa. Uimahallin kuntosaliin voi kuka tahansa ostaa lippuja.

– Uimahallin kuntosalissa on myös monipuolisemmat laitteet, Kivekäs muistuttaa.

Kuntosalin vieressä oleva liikuntasali tulee varattavaksi syksyllä. Sitä ennen salin lattia korjataan.

Uimahalli ja kuntosali ovat auki maanantaisin klo 13–20, tiistaisin ja keskiviikkoisin 7–18 (kuntosali klo 21 asti), torstaisin ja perjantaisin 13–20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin 10–18.

– Erityisesti kuntosalin aukioloa lisätään, kun Hotelli Siuntio aukeaa toukokuussa, Kivekäs huomauttaa.

Lisätietoa uimahallista löytyy osoitteesta www.siuntio.fi/uimahalli.

Gun Holm ja Tarja Bergholm olivat uimahallin ensimmäisiä asiakkaita.