Siirry sisältöön

Esiopetukseen perusteilla luontoryhmä ensi syksyksi

Pieniä lapsia vehreän Siuntionjoen penkereellä katselemassa toisella puolella pellolla olevaa kahta tummanruskeaa hevosta.

Siuntion suomenkieliseen esiopetukseen perustetaan luonnossa toimiva esiopetusryhmä ensi syksynä, jos ryhmään ilmoittautuu tarpeeksi lapsia. Luontoeskariryhmä toimii Siuntion upeissa metsämaisemissa kylpylän alueella. Luontoryhmän tukikohtana toimi kota, jossa on tulipesä.

Ryhmä työskentelee esiopetusaikana ulkona luonnossa.  Täydentävä varhaiskasvatus ennen esiopetusta ja sen jälkeen toimii Sivistyskampus Siuntion sydämessä. Ryhmälle järjestetään yhteinen kuljetus Siuntion sydämestä kylpylälle ja takaisin. Ruokailupaikka on vielä auki.

Poikkeuksellisella säällä, esimerkiksi myrskyn aikana, esiopetus järjestetään Siuntion sydämessä. Luontoeskariin osallistuvalla lapsella on oltava kunnollinen sään mukainen vaatetus ja varustus.

Ryhmä perustetaan, jos siihen ilmoittautuu riittävästi lapsia. Ryhmään otetaan enintään 14 lasta ja työntekijöinä toimivat yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja yksi varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. 

Luontoeskariryhmä toimii pilottiryhmänä ja kokeilee erilaisia toimintatapoja ja -ympäristöjä luonnon äärellä. Ryhmässä noudatetaan Siuntion esiopetussuunnitelmaa. Opetus ja menetelmät suunnitellaan ulkona toimiviksi ja luonnossa ja metsässä toteutettaviksi. Tämä tarkoittaa, että ne ovat usein hyvin toiminnallisia. 

Toiminnassa käytetään melkeinpä kaikkea luonnosta ja metsästä saatavia materiaaleja hyödyksi, niin kädentaidoissa kuin esimerkiksi kirjainten ja numeroiden harjoittelussa.

Luontoeskariin ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen haetaan samanaikaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Esiopetukseen ja täydentävään varhaiskasvatukseen hakuaika on 16.–29.1.2023.

Luontoryhmän opetus suunnitellaan ensisijaisesti yksivuotiseen esiopetukseen osallistuville. Lapsi, joka on tällä hetkellä ensimmäistä vuotta kaksivuotisessa esiopeuksessa, voi kuitenkin ilmaista kiinnostuksensa luontoeskariin sähköpostitse, varhaiskasvatus@siuntio.fi. Ryhmään valituille lähetetään erikseen kirje tulevasta toiminnasta ja ohjelmasta.

Maksuton esiopetusaika on klo 9.15-13.15. Täydentävä varhaiskasvatus ennen esiopetusta ja sen jälkeen on maksullista.

Lue lisää:

Haku esiopetukseen ja täydentävään varhaiskasvatukseen sekä kunnalliseen varhaiskasvatukseen – suomenkieliseen esiopetukseen uusi, luontopainotteinen ryhmä