Siirry sisältöön

Siuntion sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023

...Lapset, nuoret, perheet & muut sosiaalihuoltolain mukaiset palvelut 23.-29.1: Vammaissosiaalityö, kotikuntoutus 30.1.-5.2: Avokuntoutus, opiskeluhuolto 6.2.-19.2: Suun terveydenhuolto 27.2.-5.3: Sosiaali- ja kriisipäivystys, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 6.-10.3: Perheoikeudelliset palvelut, maksuttomat hoitotarvikkeet, yhteiset sosiaalipalvelut...

Uudenmaan hyvinvointialueen kartta jossa näkyy Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Lohja, Kirkkonummi, Espoo, Kauniainen, Vihti ja Karkkila kelta-vihreällä ja sini-oransseilla väreillä.

Siuntion palveluista terveydenhuolto, ikäihmisten asumisyksiköt, perhekeskus, sosiaalipalvelut, koulukuraattori, koulupsyokologi ja aikuisille suunnattu kuntouttava työtoiminta siirtyivät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Hyvinvointialueen asiakaspalvelu avautui 2.1.2023 p. 029 151 2000. Voit soittaa asiakaspalveluun arkisin klo 8-16 yleisneuvontaan ja hyvinvointialueen palveluihin liittyvissä asioissa.

Hyvinvointialueelle siirtyminen aiheuttaa muutoksia palveluihin

Informaation lähde on Länsi-Uudemaan hyvinvointialue, www.luvn.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Asukkaiden ja henkilöstön näkökulmasta suuri osa asioista säilyy täysin ennallaan. Palveluja saa samasta tutusta paikasta kuin ennenkin. Huomioi kuitenkin, että vuodenvaihteessa voi joissakin palveluissa ilmetä tilapäisiä viiveitä ja häiriöitä.

Minne otan yhteyttä, jos sairastun?

Voit ottaa yhteyttä terveysasemalle aikaisempaan tapaan. Puhelinnumerot muuttuvat vaiheittain ensi vuoden alussa. Tiedotamme puhelinnumeroiden vaiheittaisesta muuttumisesta www.luvn.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) –sivustolla sekä uuteen puhelinnumeroon ohjaavin äänittein vanhassa puhelinnumerossa.

Olen varannut ajan hoitajan vastaanotolta, säilyykö se ennallaan?

Kyllä, kaikki nykyiset palvelut ja annetut ajanvaraukset säilyvät ennallaan vuoden vaihteen jälkeen.

Kuittaa tiedoksianto Kanta-palveluista Omakannassa

Hyvinvointialueuudistuksen vuoksi asukkaille tulee kertoa Kanta-palveluista eli antaa ns. Kanta-informointi uudestaan. Vastaanottamalla Kanta-informoinnin ilmaiset vastaanottaneesi tiedot Kanta-palveluista, tietojen käsittelystä ja oikeuksistasi vaikuttaa tietojen käsittelyyn. Tällä varmistat, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat hyödyntää Kantaan kirjattua hoitotietoa hoitosuhteen siirtyessä eri palveluntarjoajien välillä. Lisätietoa tietojen liikkumisesta hyvinvointialueuudistuksen jälkeen.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Uuden Kanta-informoinnin vastaanottaminen on tärkeää, koska hyvinvointialueella laadittuja potilasasiakirjamerkintöjä voidaan katsella esimerkiksi HUSissa vasta sen jälkeen, kun olet vastaanottanut uuden Kanta-informoinnin. Uuden Kanta-informoinnin yhteydessä saat tarkempaa tietoa myös Uudenmaan väliaikaisesta tiedonsaantioikeudesta, johon potilastietojen näkyvyys Uudenmaan alueella perustuu 1.1.2023 alkaen.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sujuvuuden kannalta on tärkeää, että ammattilaisella on kattavat ja ajantasaiset tiedot asiakkaasta. Jos esimerkiksi asioit terveysasemalla Hangossa, josta sinut lähetetään erikoissairaanhoitoon HUSiin, on tärkeää, että HUSin ammattilaiset voivat tarvittaessa hyödyntää sinusta hyvinvointialueellamme kirjattuja tietoja.

Lue hyvinvointialueen tiedote Kanta-informoinnista(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Mikä säilyy ennallaan?

Mikä muuttuu?

Keskeisimpiä lähiajan muutoksia asukkaiden näkökulmasta ovat:

Asiakasnumeroihin tulee muutoksia

Viimeisimmän hyvinvointialueelta saadun tiedon mukaan puhelinnumerot vaihtuvat seuraavan aikataulun mukaan: